Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia numelui Darius, origini indepartate pentru un nume de rege

07 decembrie 2020, , Vizualizări:
Semnificatia numelui Darius - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - baby-391754_1920

Semnificatia numelui Darius este una foarte asemanatoare cu cea a numelui Daria. Fiind forma masculina a numelui Daria, originea lor este comuna.

Forma romana a lui Dareios, care a fost forma greaca a numelui persan Dārayavahush, inseamna „posedand bunatate” pentru ca este compus din elementele daraya „a poseda” si vahu „bine”.

Daca ne gandim la semnificatia numelui Darius, am putea spune ca numele Darius reprezinta „cel care detine ceva bun” sau „cel care poseda ceva bun/binele”.

Trei regi antici ai Persiei au purtat numele Darius.

Citeste si: Semnificatia numelui Constantin. Primele origini

Semnificatia numelui Darius, ce calitati are si de ce este atras

Darius este un tanar simpatic si placut, caruia ii pasa sincer de ceilalti si crede ca dragostea este importanta. Este placut, vesel si de ajutor; desi in realitate este un personaj destul de nervos si anxios.

El este sedus de schimbare, iar fantezia face parte din natura sa. El poate trece prin faze de stabilitate si rutina in care incearca sa isi ordoneze viata.

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Catalin. Afla ce inseamna si de unde vine

Semnificatia numelui Darius, puncte sensibile pentru baietii cu acest nume

Darius isi doreste sa fie placut si ii place foarte mult sa fie fermecator, ceea ce poate insemna ca are probleme cu rezistenta la atractii.

In copilarie, el este extrem de sensibil si foarte retras, cu o mare nevoie de securitate. Este important ca parintii sa fie prezenti si atenti si sa stabileasca anumite limite non-negociabile. Este necesara o educatie ferma, dar afectuoasa, altfel este destul de probabil sa duca o viata instabila.

Nu rata nici: Semnificatia numelui Bogdan. Vezi de unde vine numele si ce il caracterizeaza

Semnificatia numelui Darius, ce meserie va urma copilul tau

Darius apreciaza ordinea si stabilitatea, fara indoiala, deoarece siguranta este importanta pentru el. Are probleme in exprimarea sentimentelor din cauza naturii sale destul de timide.

Este probabil sa fie atras de domeniile sociale, juridice, medicale sau paramedicale sau de orice ocupatie care are legatura cu publicul sau calatoriile.

Alte NUME DE BAIETI si semnificatiile lor gasesti aici.

Imagine de Ben Kerckx de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.