Semnificatia numelui Camelia. Origini si forme diferite in alte tari - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Semnificatia numelui Camelia. Origini si forme diferite in alte tari

Sfatulparintilor » Bebeluși » Semnificatii nume » Semnificatia numelui Camelia. Origini si forme diferite in alte tari
Semnificatia numelui Camelia- sfatulparintilor.ro - pixabay_com - baby-5445337_1920

Parintii vor intotdeauna ca numele copilului sa sune melodios, sa aiba o semnificatie si sa se potriveasca cu numele de familie. Semnificatia numelui Camelia te poate convinge sa alegi acest nume pentru fetita ta.

Semnificatia numelui pleaca in primul rand de la numele arbustului inflorit Camellia. Planta a fost numita dupa misionarul si botanistul Georg Joseph Kamel, cel care a dus planta in Europa.

Citeste si: Semnificatia numelui Maria. Vezi cu ce se potriveste acest nume si ce inseamna

Semnificatia numelui Camelia te duce cu gandul la flori

Numele Camelia provine de la „floarea de camelie”, de origine japoneza. Japonezii considera floarea de camelie drept un simbol al norocului. Daca o ai in casa, viata ta o sa fie usoara si o sa ai noroc.

Se mai spune ca numele Camelia isi are originile in Roma Antica, avand ca radacini „Camillus” si „Camilla”, doua nume din sfera religioasa. In limba latina aceste nume insemnau „enorias, ajutor de preot”.

Numele Camelia, in alte limbi ale lumii

In engleza, africana, albaneza, daneza, irlandeza, georgiana, islandeza, norvegiana, suedeza, galeza, swahili numele are forma „Camellia”. Spaniolii, portughezii si italienii folosesc varianta „Camelia”, iar germanii folosec forma „Kamelie”.

Numele Camelia este intalnit si in turca, filipineza si haitiana. In aceste limbi exista forma de „Kamelya”, iar in franceza se foloseste numele „Camille” sau „Camilla”.

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Bianca. Cu o vechime de 400 de ani, Bianca are o istorie aparte

Semnificatia numelui Camelia, calitati si defecte

Motivate de sine, eficiente, active si curajoase, fetele cu numele Camelia sunt personalitati puternice. Ele vor sa straluceasca, sa impresioneze si sa iubeasca atragand atentia asupra lor. Sunt originale si pot fi destul de trufase (sunt adesea influentate de semnul Leului).

Camelia stie exact cum sa puna mana pe oportunitatile pe care le ofera viata si o face rapid si decisiv. Constiente de statut, apreciaza bijuteriile, hainele si accesoriile scumpe. Nerabdatoare din fire, ele tind sa fie enervante si lipsite de toleranta. Ca fetite, ele pot fi incontrolabile si temperamentale.

Vrei mai multe nume de fete? Ai aici peste 1000 de variante, in ordine alfabetica.

Imagine de Giorgi Modzmana de la Pixabay

Data articol: 16/04/2022