Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia numelui Bianca. Cu o vechime de 400 de ani, Bianca are o istorie aparte

07 noiembrie 2020, , Vizualizări:
Semnificatia numelui Bianca - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - newborn-1362148_1280

Inainte de a-ti boteza fiica cu numele Bianca, afla care este semnificatia numelui Bianca. Nu este usor sa alegi pentru copilul tau un nume perfect.

Bianca este un nume italian din cuvantul „bianco” care inseamna „alb, pur”. Este un cognat al denumirii franceze Blanche (care inseamna si „alb”) care a venit din cuvantul latin tarziu „blancus”.

Se spune ca fetele care poarta acest nume au o personalitate puternica, sunt vesele, increzatoare, ambitioase si destul de emotionale. Veselia lor pluteste in aer, iar exuberanta lor contagioasa atrage o multime de oameni frumosi in jur.

Te mai poate interesa si: Semnificatia numelui Maria. Vezi cu ce se potriveste acest nume si ce inseamna

Care este istoria si semnificatia numelui Bianca

William Shakespeare a ajutat la popularizarea numelui Bianca introducandu-l englezilor in doua dintre piesele sale „The Taming of the Shrew” (anul 1590) si „Othello” (anul 1603) – ambele fiind situate in Italia.

Unii istorici sugereaza ca numele a fost inventat in esenta in jurul secolului al XII-lea, cand regele Navarei (Pamplona) si sotia sa franceza au numit-o pe prima lor fiica „Blanca” – numele s-a raspandit rapid printre regali in toata Europa de Vest.

Atractia instantanee a numelui se datoreaza ideii ca „pielea alba laptoasa” este semnul frumusetii in epoca medievala.

Citeste si despre Semnificatia numelui Alexandra. Cum sunt fetele cu acest nume

Numele Blanche (franceza), Blanca (spaniola) si Bianca (italiana) au fost adesea folosite in operele de arta pentru a idealiza aceasta notiune de puritate si frumusete.

In 1826, compozitorul italian Vincenzo Bellini a scris o opera numita „Bianca e Fernando” despre un frate si o sora care razbuna moartea falsa a tatalui lor si inchisoarea de la maleficul Filippo.

Bianca are 18 variante. Variantele in limba engleza sunt Beonca, Beyonca (utilizate si in africana si swahili), Biana, Biancia, Bianey, Biankeh, Biannca, Blanca, Blanch, Blanka, Byanca, Byanka, impreuna cu Vianca (folosite si in spaniola). Popularitatea numelui a crescut intre anii 1970 si 1990; inainte a fost folosit doar de cateva ori.

Vrei mai multe nume de fete? Ai aici peste 1000 de variante, in ordine alfabetica.

 

Imagine de Zinz25 de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.