Semnificatia numelui Maria. Vezi cu ce se potriveste acest nume si ce inseamna - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Semnificatia numelui Maria. Vezi cu ce se potriveste acest nume si ce inseamna

Sfatulparintilor » Bebeluși » Semnificatii nume » Semnificatia numelui Maria. Vezi cu ce se potriveste acest nume si ce inseamna
Semnificatia numelui Maria - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - little-girl-626114_1920
Credit foto: Imagine de Jill Wellington de la Pixabay

S-au scris cantece despre ea, s-au facut filme sau a scris istorie. Maria este poate unul dintre cele mai frumoase si mai des intalnite nume de femeie din lume. Numele Maria are multe origini si semnificatii, de la italiana care inseamna „frumos” la latina care inseamna „rascumparare”, „fecioara” sau „milostiva”. Semnificatia numelui Maria este dezbatuta de ani de zile.

Semnificatia numelui Maria – Ce inseamna numele Maria?

Unii sugereaza ca Maria inseamna „marea amaraciunii” sau „marea durerii”, in timp ce altii spun ca defineste „rebeliune”, „copil dorit” si „amanta sau doamna a marii”. Toata lumea stie insa ca numele este purtat in Biblie de mama lui Iisus.

Maria era un nume dat frecvent in sudul Europei chiar si in perioada medievala. In schimb, in ​​nordul Europei numele a crescut in popularitate abia dupa Reforma.

Te mai poate interesa: Nume de fete la moda. Ce nume de fete se poarta?

Cu ce se potriveste Maria si unde se intalneste cel mai des

Anul in care numele Maria a fost cel mai popular a fost 2002. In acel an, cele mai multe mame au ales sa-si numeasca fiicele asa. Se spune ca fetele care au acest nume sunt binecuvantate de Dumnezeu. Pentru 2014, numarul nasterilor cu numele Maria a reprezentat 0,141% din totalul nasterilor feminine in SUA.

 In Mexic, familiile isi numesc prima fiica intotdeauna Maria.

De asemenea, face parte din primele 50 de nume de fete irlandeze.

Un fapt uluitor este ca 33,3% din toate femeile din Bulgaria se numesc Maria.

Citeste si Nume de fete ROMANESTI. Cele mai frumoase 150 de nume de fete din Romania, in ordine alfabetica

Deoarece numele este atat de frecvent in traditia crestina, tot mai des oamenii aleg sa-l puna alaturi de un alt nume. Aici avem ca exemple Anna Maria, Anne-Marie, Maria Luisa, Marie-Louise, Margarita Maria, Margaret Mary, Marguerite Marie, Maria Antonia, Maria Helena sau Maria Teresa.

Mai multe personalitati poarta numele acesta. Maria Sharapova, Maria Bello, Maria Brink, Maria Kanellis si Maria Tallchief sunt doar cateva femei importante cu acest nume.

Daca vrei alt nume pentru fetita ta, ai AICI peste 1000 de variante su semnificatii de nume

Imagine de Jill Wellington de la Pixabay

Data articol: 10/08/2023