Dieta cu apa plata te ajuta sa scapi de kilogramele in plus rapid si sanatos - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Dieta cu apa plata te ajuta sa scapi de kilogramele in plus rapid si sanatos

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Diete sanatoase » Dieta cu apa plata te ajuta sa scapi de kilogramele in plus rapid si sanatos
Dieta cu apa plata - SFATULPARINTILOR.RO - PIXABAY_COM - calm-2315559_1920
Credit foto: Imagine de Somchai Chitprathak de la Pixabay

Dieta cu apa plata este o solutie la indemana pentru aceia care vor sa slabeasca sanatos, rapid si fara sa se infometeze. Aceasta nu se bazeaza pe consumul exclusiv de apa, ci presupune si consumul alimentor cu un continut bogat in acest element chimic.

Dieta cu apa plata trebuie urmata pe parcursul a trei saptamani, timp in care poti slabi aproximativ 7-8 kg.

Citeste si: Dieta cu ciorba. Slabesti 6 kg in 2 saptamani fara sa te infometezi si fara sa dezvolti carente nutritionale

Beneficiile consumului de apa plata

Pe langa beneficiul topirii kilogramelor in plus, exista si alte beneficii ale consumului ridicat de apa: accelereaza digestia, previne balonarea si constipatia, reduce celulita, mentine sanatatea rinichilor, detoxifica organismul, imbunatateste circulatia sangelui.

Este de preferat sa consumi apa plata in detrimentul apei de la robinet deoarece consumul de apa de la robinet poate antrena anumite riscuri: infectioase (virale, bacteriene sau parazitare) sau non-infectioase (ex. toxicitatea nitratilor). Pe de alta parte, apa minerala carbogazoasa prezinta dezavantajul „bulelor”, care pot avea efect iritativ. Apa minerala nu este recomandata celor care se confrunta cu reflux acid, arsuri stomacale, balonari.

Din aceste motive, dat fiind consumul crescut de apa in aceasta perioada, este recomandata apa plata.

Te mai poate interesa si: Dieta cu gratar si salate te ajuta sa slabesti pana la 10 kg fara sa te infometezi

Cum tii dieta cu apa plata

Dieta cu apa plata presupune consumul a cel putin noua pahare de apa zilnic. Imediat dupa trezire si inainte de culcare bea un pahar de apa plata cu lamaie. Peste zi, mai bea inca sapte pahare, dintre care cinci inainte cu 30 de minute de mesele principale si de gustari.

Privilegiaza consumul de alimente cu un continut ridicat de apa. Printre acestea: ridichile, castravetii, varza, tulpinile de telina, conopida, dovlecelul, rosiile, ardeiul gras, portocalele, merele, pepenele galben, capsunele. Acestea sunt foarte hidratante, bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti si au un numar redus de calorii. Le poti consuma crude, in salate, in supe, gatite la aburi sau pe grill, aromatizate cu tot felul de mirodenii.

Nu rata nici: Dieta cu humus. Slabeste sanatos 3 kg pe saptamana

Pentru rezultate optime, renunta la consumul de mezeluri, de carne grasa, de produse care contin zahar sau faina.

Daca nu poti renunta complet la carne pe parcursul acestei diete, limiteaza consumul la doua-trei mese pe saptamana. Consuma carne slaba (de pui, de curcan, de vita) preparata dietetic. De asemenea, poti inlocui carnea cu pestele sau doar una dintre cele doua-trei mese cu carne.

Tot de doua-trei ori pe saptamana poti consuma si produse lactate, oua, cereale integrale si paine integrala.

Respecta, pe cat posibil, orarul meselor si nu sari peste nicio masa. Va trebui sa ai trei mese principale si doua gustari. Alterneaza apa bauta la temperatura camerei cu apa rece. Aceasta din urma stimuleaza arderile, intrucat organismul consuma energie pentru a o incalzi, ceea ce determina arderea caloriilor.

Imagine de Somchai Chitprathak de la Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: 24/04/2023