Lucrezi de acasa? Ghid de supravietuire in vremea Coronavirusului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Lucrezi de acasa? Ghid de supravietuire in vremea Coronavirusului

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Lucrezi de acasa? Ghid de supravietuire in vremea Coronavirusului
lucrezi de acasa - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - home-2618511_1920

Pandemia de Coronavirus ne-a pus pe multi dintre noi intr-o conjunctura la care poate am visat, dar care nu se prea potriveste cu realitatea de acum: lucrul de acasa. Si tu lucrezi de acasa? Iata un ghid de supravietuire in vremea coronavirusului.

Sfaturile vin de la Mangala Holland, coach personal si terapeut sexual, ea insasi un militant pentru lucrul de acasa.

Iata cum sa iti pastrezi productivitatea si eficienta chiar daca lucrezi de acasa.

1. Stabileste o rutina si tine-te de ea

Fa-ti un program clar. Cand incepi lucrul, cand il termini, cand faci pauze. Este foarte bine sa iti setezi aceste limite sis a te incadrezi in ele. Este foarte usor sa te lasi purtat de val, mai ales ca nu este nimeni langa tine sa te monitorizeze sau sa te urmareasca.

2. Creeaza-ti un ritual de dimineata

Fie ca iti place sa alergi, sa practici yoga sau sa meditezi inainte de munca, important este sa faci ceea ce te face sa te simti energic si pregatit pentru ziua ce va urma. Este foarte important sa ramai in forma si sanatos in aceasta perioada.

3. Noteaza-ti trei actiuni importante ale zilei

Inainte de a incepe sa deschizi mailurile si sa-ti verifici mesajele, noteaza-ti trei actiuni importante pe care trebuie sa le faci si du-le la final. Iti va fi mai usor sa gestionezi apoi ziua, fara sa le amani din cauza mesajelor primite.

4. Fa miscare la fiecare ora

Nu trebuie sa te strezezi prea mult. Este usor sa fii prins in capcana de a sta cu ochii in ecran tota ziua. Seteaza-ti ceasul sa sune la fiecare ora si petrece 5 minute facand putina miscare. Poti dansa, sau te poti intinde, poti iesi putin in gradina casei sau pe balon sa respiri aer proaspat.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 20/03/2020