Ciorba de vacuta este felul tau favorit de mancare? Daca da, atunci vei gasi aici cele mai bune retete de ciorba de vacuta din Romania.
Ciorba de vacuta: Reteta olteneasca #1
Ingrediente Ciorba de vacuta – Reteta olteneasca
-3-4 oase mari;
-1 kg carne de vita;
-1 morcov;
-2 cepe;
-1 pastarnac;
-1 telina mica;
-patrunjel;
-1 fir de praz;
-1 cotor de varza dulce;
-4 cartofi;
-1 legatura de leustean;
-100 ml smantana;
-sare si piper dupa gust.
Mod de preparare Ciorba de vacuta – Reteta olteneasca
Se pun oasele la fiert in 2 litri de apa rece timp de 1 ora jumatate, indepartandu-se spuma formata. Apoi, se scot oasele pe un platou, iar in supa obtinuta se vor adauga cubuletele de carne de vita.
Se acopera vasul si se lasa sa fiarba aproximativ 45 de minute, dupa care se toaca legumele marunt si se adauga in ciorba, cu exceptia cartofilor. La 30 de minute se pot pune si cartofii taiati cubulete, se potriveste de sare si se mai lasa vasul pe foc inca 20 de minute.
La sfarsit se toaca verdeata si se adauga in ciorba, apoi se drege cu smantana.
Pofta buna!
Ciorba cu vacuta: Reteta moldoveneasca #2
Ingrediente Ciorba de vacuta – Reteta moldoveneasca
Pentru 5 portii:
carne de vita – 400 g
pastarnac radacina – 50 g
ceapa – 100 g
telina radacina – 100 g
morcovi – 150 g
patrunjel radacina – 50 g
castraveti murati – 150 g
bors – 750 ml
sare dupa gust
leustean verde – 1 legatura
patrunjel verde – 1 legatura
Mod de preparare Ciorba de vacuta – Reteta moldoveneasca
Pentru ciorba de vacuta, carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 5 bucati. Patrunjelul si leusteanul se spala, se taie marunt. Borsul se fierbe, se strecoara. Morcovii, telina, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala, se taie marunt. Castravetii murati se spala, se curata de coaja si seminte, se taie fasii si se oparesc. Bucatile de carne se fierb in 2 l de apa cu sare si se spumeaza. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se adauga legumele (ceapa, telina, morcovi, patrunjel radacina, pastarnac), castravetii murati. Cand legumele si carnea au fiert, se adauga bors si se continua fierberea, aproximativ 10 minute. La finalul se adauga leustean verde si patrunjel verde.
Pofta buna!
Ciorba din carne de vacuta: Reteta ardeleneasca #3
Ingredientele Ciorba de vacuta – Reteta ardelenasca
1 kg rasol de vitel
4 cartofi
200 g fasole verde pastai
2 morcovi
2 cepe
2 ardei
1 l bors
sare
piper
1 legatura patrunjel
1 legatura leustean
Modul de preparare Ciorba de vacuta – Reteta ardelenasca
Rasolul de vitel se curata si se pune la fiert cu apa si sarea intr-o oala potrivita. In timpul fierberii se spumeaza.
Intre timp, curatam si spalam ceapa, morcovii, ardeii, fasolea si cartofii. Legumele se taie bucati mari si se pun la fiert impreuna cu rasolul de vitel. Se potriveste cu sare si piper si se lasa in continuare sa fiarba la foc potrivit.
Separat, se strecoara borsul si se pune putin la fiert, cat sa dea cateva clocote. Adaugam frunze de leustean pentru aroma. Dupa ce legumele si rasolul au fiert, se scoate rasolul, se desface carnea de pe oase si se taie bucatele. La sfarsit adaugam borsul si carnea.
Ciorba se serveste cu leustean si patrunjel proaspat tocate, presarate deasupra.
Pofta buna!
Ciorba de vacuta: Reteta taraneasca #4
Ingrediente Ciorba de vacuta – Reteta taraneasca
Pentru 4 portii
700 g carne de vita cu os
2-3 rosii mari
2 cepe
2 oua
1/2 ardei gras
1/2 ardei capia
1 buc. mica radacina de telina
2 morcovi
1 cartof
fidea
sare
piper
patrunjel
Mod de preparare Ciorba de vacuta – Reteta taraneasca
Carnea de vita se spala, apoi se pune la fiert. Intre timp, se pregatesc legumele. Ceapa si telina pot fi fi lasate intregi. Morcovii se taie rondele mari, iar ardeiul bastonase. Se adauga in oala si se lasa sa fiarba. Se taie rosiile si cartofii cubulete, apoi se pun in oala. Se potriveste oala de sare si piper si se lasa la fiert pana cand carnea si legumele sunt fierte. Se adauga fideaua, iar cand e fiarta, se drege oala cu ou batut cu sare si piper. La final se adauga patrunjelul proaspat taiat si se opreste focul.
Pentru un plus de savoare se poate servi cu ardei iute.
Pofta buna!
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie