Ciorba de vacuta: Cele mai bune retete din Oltenia, Moldova si Ardeal - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ciorba de vacuta: Cele mai bune retete din Oltenia, Moldova si Ardeal

ciorba de vacuta - sfatulparintilor.ro - pixabay_com -hot-pot-2818447_1920

Ciorba cu vacuta: Reteta #5

Ingrediente Ciorba de vacuta

500 g carne de vita cu os

2 morcovi

o telina mica

1-2 cepe

1-2 ardei gras

1 rosie

sare, piper

Mod de preparare Ciorba de vacuta

Carnea se pune la fiert in apa rece cu sare, se ia spuma. Intre timp se pregatesc legumele, se curata, se spala bine si se taie marunt. Se pun la fiert cand carnea este aproape gata. Se lasa sa se fiarba bine, se adauga sare dupa gust. Se pune leustean cand este gata.

Se serveste calda alaturi de un ardei iute.

Pofta buna!

Ciorba din carne de vacuta: Reteta #6

Ingrediente Ciorba de vacuta

600 gr carne de vita

2/3 ceasca de orez

Sare

Piper

Coriandru

1 ceapa

2 morcovi

1 radacina patrunjel

2 linguri pasta de tomate

Patrunjel si leustean verde

Bors de casa pentru acrit

Mod de preparare Ciorba de vacuta

Intr-o oala se adauga carnea de vacuta taiata marunt. Se ia spuma de cate ori este nevoie. Cand a fiert carnea se adauga legumele taiate marunt si orezul. Se potriveste de sare, piper, coraindru. La sfarsit adaugam borsul fiert si pasta de tomate. Se stinge focul si se adauga verdeata taiata marunt.

Pofta buna!

Ciorba de vacuta: Reteta #7

Ingrediente Ciorba de vacuta

1kg de carne de vaca, fara os, doi morcovi, ceapa, un pastarnac, o telina potrivita, rosii, ardei, cartof, fidea, patrunjel

Mod de preparare Ciorba de vacuta

Carnea se taie bucati si se pune la foc in oala minune cu ceapa, morcovul, pastarnacul si telina taiate marunt; dupa o ora si jumatate se deschide oala si se adauga rosiile, ardeiul, cartoful si fideaua, dupa ce ai fiert si acestea se pune sare si patrunjel tocat marunt.

Pofta buna!

Ciorba cu vacuta: Reteta #8

Ingrediente Ciorba de vacuta

1000 gr. piept de vita

2 morcovi

1 telina micuta

1ceapa

300 – 400 gr. de legume amestec mexican congelate

2 linguri de bulion

sare

2 oua (pentru dres ciorba)

leustean

bors

2 oua (pentru dres ciorba)

Mod de preparare Ciorba de vacuta

Se taie carnea in cubulete si se pune in apa la fiert, se ia spuma lasandu-se sa fiarba ceva timp fara legume si apoi se adauga pe rand morcovul taiat pentru ciorba, telina si ceapa. Se lasa sa fiarba putin si dupa se adauga si legumele amestec mexican. Dupa un timp se adauga si bulionul, se pune si sarea dupa gust. La final se adauga borsul fiert in prealabil separat intr-un vas, leusteanul taiat si se drege ciorba cu cele 2 oua batute bine.

Se serveste cu smantana si ardei iute, in functie de preferinta fiecaruia.

Pofta buna!

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 23/10/2021