Retete de weekend: Cea mai buna musaca pentru familia ta

19 februarie 2016, , Vizualizări: ...
Musaca cu vinete si carne tocata

Cuvantul musaca vine din araba si inseamna servit rece. In limba romana a ajuns, insa, din limba greaca.

In versiunea turceasca, musacaua este pregatita din legume fierte in aburi sau prajite, vinete, ardei gras, rosie, ceapa, toate amestecate cu carne tocata. Este servita cu sos de iaurt si pilaf de orez. In versiunea originala, arabeasca, musacaua este un fel de mancare servit rece, asemanator cu salata, compus in principal din tomate si vinete, si este servit la inceputul mesei, ca antreu.

Varianta greceasca a acestui fel de mancare este versiunea care s-a impus in gastronomie. Cu toate ca are un nume arabesc, in general este considerata un fel de mancare de provenienta greceasca.

Traditional, musacaua este pregatita din straturi de carne tocata (sau maruntita cu cutitul) de miel sau orice alta carne rosie, in alternanta cu felii de vanata prajita sau cartof, cu felii de tomate si sos alb. Ingredientele se pun intr-un vas adanc si larg, se coc in cuptor si produsul, musacaua, se serveste bucati mari, permitand sa se observe alternanta straturilor de legume si de carne.

In versiunea sa balcanica, adica in Romania, Bulgaria, Croatia, Muntenegru, Serbia, Macedonia, acest fel de mancare poate fi gatit si cu cartofi, in loc de vinete. Sunt cunoscute si variante in care stratul de legume este compus din dovlecei, morcovi si cartofi.

 

Iata cele mai delicioase retete de musaca pentru familia ta.

 

Musaca de cartofi cu carne

Musaca de cartofi cu carne

 

Musaca tricolora

Musaca tricolora

 

Musaca de post

Musaca de post

 

Musaca

Musaca

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Meniu