Retete de prajituri fara coacere. Cele mai delicioase prajituri fara coacere - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Retete de prajituri fara coacere. Cele mai delicioase prajituri fara coacere

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Retete de prajituri fara coacere. Cele mai delicioase prajituri fara coacere
Retete de prajituri fara coacere

Retete de prajituri fara coacere! Cand incinsul cuptorului iese din discutie, e cam greu sa faci prajituri. Nu insa si imposibil. Noi va prezentam cele mai inspirate retete de prajituri fara coacere.

Retete de prajituri fara coacere: Prajitura cu zmeura si biscuiti

Reteta de

Prajitura cu zmeura si biscuiti fara coacere

Ingrediente Prajitura cu zmeura si biscuiti

blat 1: 200 g biscuiti macinati marunt, 75 g unt topit, 2 linguri miere de albine
crema: 200 ml frisca lichida, 4 linguri de dulceata de zmeura, 10 g gelatina (un plic) 100 ml suc de zmeura
blat 2: 100 g biscuiti maruntiti mai mare, 10 g tort gelle (un plic) 300 ml sirop de zmeura, o mana de zmeura

Mod de preparare Prajitura cu zmeura si biscuiti

Se framanta biscutii macinat fin cu untul moale si cu mierea apoi se pune intr-o forma rotunda de tort (25 cm) cu inel detasabil, se taseaza bine cu o lingura si se da la rece.
Se mixeaza frisca pana se intareste apoi se adauga in fir subtire gelatina topita la bain marin, dar intati hidratata in apa rece. Se torna acest amestec in forma, peste biscuiti apoi se adauga siropul si dulceata care se amesteca usor cu o lingurita in frisca. Deasupra se presara biscuitii rupti in bucati mai mari apoi se orneaza cu zmeura deasupra siapoi se toarna tort gelleul preparat cu siropul de zmeura, conform instructiunilor. Se lasa la rece cel putin 3 ore inainte de a o taia.

Pofta buna!

Retete de prajituri fara coacere: Cheesecake cu ricotta si jeleu din fructe de padure

Cheesecake cu ricotta si jeleu din fructe de padure fara coacere

Ingrediente Cheesecake cu ricotta si jeleu din fructe de padure

Blat:
100 gr unt topit
250 gr biscuiti cu vanilie (eu am folosit niste biscuiti cu vanilie cumparati de la Carrefour la kg, dar puteti folosi la fel de bine biscuiti digestivi sau cu cereale)

Crema:
500 gr ricotta
500 ml frisca lichida
4 linguri generoase de smantana
Coaja de la o lamaie
50 gr fulgi de cocos
Esenta de vanilie
2 plicuri de zahar vanilat
1 plic de zahar vanilat Bourbon
1 plic gelatina
2 linguri zahar pudra

Jeleu:
400 g fructe de padure
6 linguri zahar tos
1 plic gelatina

Mod de preparare Retete de prajituri fara coacere: Cheesecake cu ricotta si jeleu din fructe de padure

Punem in vasul robotului de bucatarie biscuitii si ii macinam marunt. Adaugam untul topit si omogenizam.
Intr-o forma de tort cu marginile detasabile asezam compozitia si o nivelam cu dosul unei linguri. Dam vasul la frigider pentru cel putin jumatate de ora, timp in care pregatim crema de branza.

Batem bine frisca lichida si o dam la rece.
Intr-un vas punem branza ricotta (puteti folosi si o crema de branza care va place, gen Philadelphia), coaja rasa de lamaie, zaharul pudra, zaharul vanilat si cel Bourbon, smantana si fulgii de cocos. Se amesteca totul foarte bine.
Inmuiem gelatina pentru 10 minute in apa si apoi o incalzim usor pe bain-marie, o incorporam usor in frisca si apoi toata frisca in crema de branza. Turnam compozitia peste blatul de biscuiti si dam la frigider.

Pofta buna!

Retete de prajituri fara coacere: Bomboane raw pentru copii

Reteta de Iulia_bada

Bomboane raw pentru copii

Ingrediente Bomboane raw pentru copii

curmale fără sâmburi (cam 150 grame)
stafide,
nuci (6 nuci am folosit eu)
nuca de cocos,
pudră de roşcove (optional)
seminte susan / in
nuca de cocos

Mod de preparare Bomboane raw pentru copii

Am mixat ingredientele in blender si le-am amestecat. Eu nu am adaugat miere, intrucat curmalele sunt deja foarte dulci, iar compozitia s-a legat foarte bine (curmalele fiind foarte fragede). Daca nu aveti curmale atat de moi, incat sa se lege compozitia, puteti stoarce cateva picaturi dintr-o portocala. Pasta astfel obtinuta am modelat-o in forme sferice pe care le-am tavalit prin seminte de susan, nuca de cocos (dupa preferinte).

Pofta buna!

Retete de prajituri fara coacere: Prajitura cu Mousse de Capsuni si Glazura de Ciocolata

Reteta de

Prajitura cu Mousse de Capsuni si Glazura de Ciocolata

Ingrediente Prajitura cu Mousse de Capsuni si Glazura de Ciocolata

400 gr. de biscuiti
300 gr. de unt topit
400 gr. de capsuni curatate si spalate
500 gr. de branza mascarpone
200 ml de frisca lichida
5 linguri cu zahar
15 gr. de gelatina
20-30 ml de apa pentru gelatina
150 ml de lapte pentru glazura
50 gr. de unt
50 gr. de zahar pentru glazura
200 gr. de ciocolata neagra pentru glazura
cateva capsuni spalate pentru ornat

Mod de preparare Retete de prajituri fara coacere: Prajitura cu Mousse de Capsuni si Glazura de Ciocolata

Zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie sau cu un obiect contondent (ciocanul pentru snitere, sucitorul,..)
Rasturnam biscuitii zdrobiti intr-un bol si adaugam peste ei untul topit. Amestecam bine, pana cand obtinem o compozitie cu textura nisipului ud. Putem sa folosim orice tip de biscuiti preferam: digestici, cu ciocolata, cu lapte,…
Pregatim un platou pe care aranjam un inel pentru tort, cu diametrul de 24 cm.
Rasturnam amestecul pentru blat pe platou si apasam bine cu un pahar, pana cand obtinem un blat compact.
Punem blatul in frigider, pana cand se intareste foarte bine, cel putin 30 de minute.

Zdrobim capsunile pana cand obtinem un piure fin. Putem sa folosim un blender sau ustensila pentru piure. Punem piureul de capsuni la rece. Daca nu dorim sa avem seminte, putem sa-l strecuram.

Adaugam gelatina peste apa si amestecam. Lasam gelatina sa se rehidrateze 10 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pregatim aragazul si o cratita mica cu apa deasupra careia asezam gelatina rehidratata si o lasam sa se topeasca in baie de aburi. Gelatina nu trebuie sa fiarba, pentru ca isi va pierde din calitati, ci doar sa se topeasca!

Adaugam gelatina topita peste piureul de capsuni si amestecam.

Pregatim un bol in care punem branza mascarpone. Adaugam cele 5 linguri cu zahar si mixam panan cand zaharul se topeste si obtinem o crema fina. Daca dorim o crema mai dulce, punem mai mult zahar.
Punem frisca lichida si continuam sa mixam la viteza mare. Nu este nevoie sa batem frisca inainte.
Batem bine pana cand amestecul aproape isi dubleaza volumul, minim 5 minute. In final vom obtine o crema spumoasa, ferma, dar usor aerata.
Turnam peste crema piureul de capsuni amestecat cu gelatina si continuam sa mixam mousse-ul de capsuni pana la omogenizare.

Scoatem blatul de biscuiti din frigider si rasturnam peste el crema de capsuni. Nivelam usor deasupra si scuturam platoul astfel incat crema usor lichida sa se distribuie uniform. Introducem cheesecake-ul in frigider pentru minim 5-6 ore, sau cel mai bine peste noapte, pana cand devine ferm.

Cand crema de branza s-a intarit, topim ciocolata neagra.

Pregatim aragazul si o craticioara in care punem laptele pentru glazura. Adaugam cele 50 gr. de zahar, amestecam si o lasam sa se topeasca. Punem ciocolata topita si omogenizam la foc mic.Adaugam cele 50 gr. de unt, amestecam pana cand acesta se topeste si inchidem aragazul.Lasam glazura sa se raceasca, dar nu complet, trebuie sa ramana usor calduta.
Trecem capsunile pregatite pentru ornat prin glazura de ciocolata si le lasam deoparte.

Scoatem prajitura cu crema de capsuni (care s-a intarit) din frigider si desfacem cu grija inelul pentru tort.
Turnam deasupra desertului glazura de ciocolata calduta, incepand cu margimile cheesecake-ului. Glazura va fi lichida, dar nu trebuie sa ne speriem, pentru ca se va intari. Aranjam usor marginile desertului cu capsuni, daca mai este nevoie. Punem deasupra capsunile invelite in ciocolata.
Introducem platoul cu prajitura fara coacere in frigider pana cand glazura se intatreste. Putem sa ornam desertul si cu fulgi de migdale.
Cand glazura este ferma, scoatem tortul din frigider. Pregatim un pahar cu apa fierbinte si un cutit bine ascutit.Inmuiem cutitul in apa fierbinte, apoi il stergem si taiem incet cheesecake-ul cu mousse de capsuni. Procedam la fel pentru fiecare taietura.
Servim.

Pofta buna!

Retete de prajituri fara coacere: Rulada din biscuiti cu crema fina de branza si zmeura

Reteta de

Rulada din biscuiti cu crema fina de branza si zmeura

Ingrediente Rulada din biscuiti cu crema fina de branza si zmeura

250 g biscuiti fragezi Petit Beurre,

150 g unt sau margarina,

100 g ciocolata tartinabila (tip Finetti),

250 g branza proaspata de vaci (crema fina),

100 g zahar pudra,

zahar vanilat,

50 ml frisca lichida,

100 g zmeura proaspata (sau alt fruct prospata de sezon)

Mod de preparare Rulada din biscuiti cu crema fina de branza si zmeura

1. Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta bine cu margarina topita si amestecata cu ciocolata tartinabila, pana obtinem un amestec omogen. Se intinde, intre doua folii de celofan, blatul de biscuiti al ruladei, gros de 0,5 cm.

2. Se mixeaza crema fina de branza de vaci cu frisca lichida, zaharul vanilat si cel pudra, apoi se intinde intr-un strat uniform pe blatul din biscuiti. Deasupra se presara zmeura apoi se ruleaza cu grija si se da la rece cel putin 2 ore.

Se pudreaza cu zahar pudra si se feliaza in felii potrivit de groase.

Pofta buna!

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 08/10/2019