Anisoara67 ne incanta cu o alta reteta delicioasa: Burlanase cu crema fina de oua
Ingrediente;
2 blaturi din cate; 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 2 linguri de faina, un praf de sare, esenta
Crema de caise: 500 g smantana ,150 g branza de vaci,75 g zahar pudra,un plic de gelatina,un castronel de piure din caise din compot,3 caise nu foarte coapte,maruntite.
Crema de afine: 500 g smantana,150 g branza de vaci,75 g zahar pudraun plic de gelatina,5-6 linguri de dulceata din afine
Ingrediente(4 portii)
clatite: 2 oua,o lingura de zahar, esenta de vanilie, 250 ml apa minerala (lapte),100 ml ULEI, 250 g miez de nuca maruntit
chateau de vin alb: 4 galbenusuri, 2 linguri de zahar, 2 linguri de zahar vanilat, 300 ml vin alb dulce
In fiecare toamna,dupa prima bruma ,merg sa culeg poroambe,asa cum le zicem noi in zona Dobrogei. Mai sunt cunoscute si sub denumirea de porumbe,scorombar,tarn,cotobrel,maracine….dar cel mai des il intalnim sub denumirea de porumbe. Din fructele de culoare mov se poate
Pentru ca este primavara, va propun cateva retete de prajituri delicioase si usor de preparat, pline de culoarea fructelor de primavara!
Cantitati: cca 1 kg de frunze tinere de spanac, 200 g costita afumata (se poate folosi kaizer sau carnaciori), o ceapa mare, o lingura rasa de faina, o lingura pasta de tomate, 50 ml ulei de masline, un praf de sare, un praf de piper, o legatura de marar verde.
Ingrediente
(pentru cca 30 buc): 225 g margarina, 50 g zahar pudra cernut, esenta vanilie, 225 g faina, 50 g amidon alimentar (din porumb), un pliculet zahar vanilat
Umplutura: 25 g margarina, 2 linguri de gem de afine
Ingrediente
Un cartof mare, 2 morcovi, un pastarnac, un ardei gras rosu (eu am pus ardei gras congelat) o ceapa rosie, un catel de usturoi, o bucatica telina, sare, patrunjel verde, un strop de ulei de masline
Ingrediente
3-4 morcovi, 3-4 cartofi potriviti, 1ceapa potrivita, o radacina mica telina, un praf de sare
Prepararea hranei vii consta in consumul alimentelor in stare naturala,asa cum sunt de la natura,netratate termic.Tehnici de gatire specifice pentru hrana vie fac mancarea mai usor digerabila si aduc varietate dietei precum; -incoltirea semintelor si a cerealelor -sucuri de legume
Prepararea hranei vii consta in consumul alimentelor in stare naturala,asa cum sunt de la natura,netratate termic.Tehnici de gatire specifice pentru hrana vie fac mancarea mai usor digerabila si aduc varietate dietei precum; -incoltirea semintelor si a cerealelor -sucuri de legume
Ingrediente
pentru coltunasi: 400 g faina, un praf de sare, cca 200 ml apa calduta
Ingrediente
2 rosii, o mana de mazare boabe, cateva pastai de fasole verde, o ceapa rosie, un morcov, o telina mica, 200g ciuperci proaspete Champignion, 6 foi de placinta, 50 ml ulei de masline, o legatura de patrunjel verde, sare, piper, amestec de condimente (coriandru, maghiran, cimbru, foi de dafin, oregano, busuioc), o mana de masline negre
Ingrediente
6-7 biscuiti rotunzi de post, 200 ml frisca vegetala, 15 capsuni coapte, 2-3 linguri zahar, 1 plic gelatina vegetala, ciocolata amaruie, miez de nuca
Ingrediente
Un pachet foi de placinta, 150 g margarina topita, suc de fructe sau sirop facut din un pahar cu apa + 5 linguri de apa + vanilie, 250 g cirese amare, 200 g caise coapte, 300 g zahar
Ingrediente
5-6 cartofi mari, o lingura de legume deshidratate, o lingurita rasa de rozmarin, ulei de masline, un catel de usturoi, sare, piper.
Ingrediente
Cca 200g paste fainoase (tip taitei), 50 ml vin rosu de butuc, condimente pentru vin fiert, o mana de stafide (trecute sub jet de apa fiarta), 50 g toffu, o ligura de zahar
Ingrediente
cca.1 kg de faina alba, 25 g drojdie proaspata (un cub mic), sare, 300 ml apa, ulei pentru prajit
Ingrediente
Aluat: cca 700 g faina, 10 g drojdie proaspata, un praf de sare, 250 ml apa calduta, o lingura de otet, doua linguri de ulei
Umplutura: Un dovleac potrivit, numit si „placintar”, 6-7 mere mari, 5-6 gutui parfumate, 100 ml vin alb sec, un praf de scortisoara, zahar pudra vanilat, cca 700 g zahar, 3 maini de miez de nuca prajit si maruntit
Ornare: o mana de miez de seminte de dovleac, cateva frunzulite din aluat stropite cu praf de scortisoara, 50 ml ulei
Ingrediente
pentru galuste: 125 g margarina, 150 g zahar pudra, 150 g pesmet alb, 100 g biscuiti fragezi sau piscoturi, zahar vanilat, 4 mere, un praf de sare, un praf de scortisoara, 2 albusuri de ou,1/2 lamaie, ulei vegetal pentru prajit (cca 150 ml)