anisoara67, Author at Sfatulparintilor.ro
Ultimele

anisoara67

Sfatulparintilor » Archives for anisoara67
Burlanase cu crema fina de oua

Burlanase cu crema fina de oua

Anisoara67 ne incanta cu o alta reteta delicioasa: Burlanase cu crema fina de oua

09 decembrie 2023

Prajitura cu caise si afine. Buna sa te lingi pe degete!

Ingrediente;
2 blaturi din cate; 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 2 linguri de faina, un praf de sare, esenta
Crema de caise: 500 g smantana ,150 g branza de vaci,75 g zahar pudra,un plic de gelatina,un castronel de piure din caise din compot,3 caise nu foarte coapte,maruntite.
Crema de afine: 500 g smantana,150 g branza de vaci,75 g zahar pudraun plic de gelatina,5-6 linguri de dulceata din afine

08 august 2017

Clatite cu nuci in chateau de vin alb

Ingrediente(4 portii)
clatite: 2 oua,o lingura de zahar, esenta de vanilie, 250 ml apa minerala (lapte),100 ml ULEI, 250 g miez de nuca maruntit
chateau de vin alb: 4 galbenusuri, 2 linguri de zahar, 2 linguri de zahar vanilat, 300 ml vin alb dulce

13 iunie 2017

Porumbe-izvor de sanatate

In fiecare toamna,dupa prima bruma ,merg sa culeg poroambe,asa cum le zicem noi in zona Dobrogei. Mai sunt cunoscute si sub denumirea de porumbe,scorombar,tarn,cotobrel,maracine….dar cel mai des il intalnim sub denumirea de porumbe. Din fructele de culoare mov se poate

16 decembrie 2013

Cosulete dulci

Pentru ca este primavara, va propun cateva retete de prajituri delicioase si usor de preparat, pline de culoarea fructelor de primavara!

27 mai 2013

Mancarica de spanac

Cantitati: cca 1 kg de frunze tinere de spanac, 200 g costita afumata (se poate folosi kaizer sau carnaciori), o ceapa mare, o lingura rasa de faina, o lingura pasta de tomate, 50 ml ulei de masline, un praf de sare, un praf de piper, o legatura de marar verde.

07 mai 2013

Fursecuri cu gem de afine

Ingrediente

(pentru cca 30 buc): 225 g margarina, 50 g zahar pudra cernut, esenta vanilie, 225 g faina, 50 g amidon alimentar (din porumb), un pliculet zahar vanilat
Umplutura: 25 g margarina, 2 linguri de gem de afine

14 aprilie 2013

Supa crema cu crutoane aromate

Ingrediente

Un cartof mare, 2 morcovi, un pastarnac, un ardei gras rosu (eu am pus ardei gras congelat) o ceapa rosie, un catel de usturoi, o bucatica telina, sare, patrunjel verde, un strop de ulei de masline

05 aprilie 2013

Supa crema bicolora

Ingrediente
3-4 morcovi, 3-4 cartofi potriviti, 1ceapa potrivita, o radacina mica telina, un praf de sare

28 martie 2013

Despre hrana vie

Prepararea hranei vii consta in consumul alimentelor in stare naturala,asa cum sunt de la natura,netratate termic.Tehnici de gatire specifice pentru hrana vie fac mancarea mai usor digerabila si aduc varietate dietei precum; -incoltirea semintelor si a cerealelor -sucuri de legume

28 martie 2013

Despre hrana vie

Prepararea hranei vii consta in consumul alimentelor in stare naturala,asa cum sunt de la natura,netratate termic.Tehnici de gatire specifice pentru hrana vie fac mancarea mai usor digerabila si aduc varietate dietei precum; -incoltirea semintelor si a cerealelor -sucuri de legume

28 martie 2013

Coltunasi de post cu sos alb

Ingrediente
pentru coltunasi: 400 g faina, un praf de sare, cca 200 ml apa calduta

28 martie 2013

Boccelute cu legume

Ingrediente
2 rosii, o mana de mazare boabe, cateva pastai de fasole verde, o ceapa rosie, un morcov, o telina mica, 200g ciuperci proaspete Champignion, 6 foi de placinta, 50 ml ulei de masline, o legatura de patrunjel verde, sare, piper, amestec de condimente (coriandru, maghiran, cimbru, foi de dafin, oregano, busuioc), o mana de masline negre

28 martie 2013

Spuma de capsune cu ciocolata si nuca

Ingrediente

6-7 biscuiti rotunzi de post, 200 ml frisca vegetala, 15 capsuni coapte, 2-3 linguri zahar, 1 plic gelatina vegetala, ciocolata amaruie, miez de nuca

27 martie 2013

Cuiburi cu cirese amare si caise parfumate

Ingrediente
Un pachet foi de placinta, 150 g margarina topita, suc de fructe sau sirop facut din un pahar cu apa + 5 linguri de apa + vanilie, 250 g cirese amare, 200 g caise coapte, 300 g zahar

27 martie 2013

Cartofi cu rozmarin si legume deshidratate

Ingrediente
5-6 cartofi mari, o lingura de legume deshidratate, o lingurita rasa de rozmarin, ulei de masline, un catel de usturoi, sare, piper.

27 martie 2013

Paste imbatate

Ingrediente

Cca 200g paste fainoase (tip taitei), 50 ml vin rosu de butuc, condimente pentru vin fiert, o mana de stafide (trecute sub jet de apa fiarta), 50 g toffu, o ligura de zahar

26 martie 2013

Scovergi

Ingrediente

cca.1 kg de faina alba, 25 g drojdie proaspata (un cub mic), sare, 300 ml apa, ulei pentru prajit

26 martie 2013

Triada fructelor de toamna

Ingrediente
Aluat: cca 700 g faina, 10 g drojdie proaspata, un praf de sare, 250 ml apa calduta, o lingura de otet, doua linguri de ulei
Umplutura: Un dovleac potrivit, numit si „placintar”, 6-7 mere mari, 5-6 gutui parfumate, 100 ml vin alb sec, un praf de scortisoara, zahar pudra vanilat, cca 700 g zahar, 3 maini de miez de nuca prajit si maruntit
Ornare: o mana de miez de seminte de dovleac, cateva frunzulite din aluat stropite cu praf de scortisoara, 50 ml ulei

26 martie 2013

Galuste de mere in sos mentolat

Ingrediente
pentru galuste: 125 g margarina, 150 g zahar pudra, 150 g pesmet alb, 100 g biscuiti fragezi sau piscoturi, zahar vanilat, 4 mere, un praf de sare, un praf de scortisoara, 2 albusuri de ou,1/2 lamaie, ulei vegetal pentru prajit (cca 150 ml)

26 martie 2013