In sfarsit a venit primavara si ne bucuram de remediile naturiste ,acum aflate la indemana fiecaruia.Planta folosita din mosi-stramosi este urzica,un remediu naturist de dezintocarea organismului.De la aceasta planta minune se folosesc frunzele si radacina. Principalele ingrediente active din frunze
Cantitati;
300g faina,180g unt,4 linguri de apa rece,700g ciuperci,o ceapa mare,o lingura de unt pentru uns tava,150g branza de oi rasa,100g cascaval,2 linguri de ulei de masline,condimente uscate(maghiran,cimbru,busuioc,piper,coriandru,oregano)
Pentru 2 tavi;
Cantitati aluat;cca.700g faina, 300ml apa calduta pentru framantat, 20 g drojdie,2linguri de ulei, 1lingura de otet, un praf de sare.
Pentru umplutura;1,5 kg mere,cca 200 g zahar zahar ,100g unt,
Ingrediente;
Aluat ;cca 700 g faina,10 g drojdie proaspata,un praf de sare,250 ml apa calduta,o lingura de otet,doua linguri de ulei
Umplutura;Un dovleac potrivit,numit si ,,placintar",6-7 mere mari,5-6 gutui parfumate
Ingrediente:
Blat: 6 oua, 100 g faina, 125 g zahar, esenta, un praf de sare
Sarlota: 750 g SMANTANA grasa, 250 g branza fina de vaci (20% grasime), 150 g zahar pudra, 20 g gelatina alimentara, zahar vanilat, esenta vanilie
Ingrediente:
Blat: 6 oua, 100 g zahar, 125 g faina, 20 g cacao, esenta, un praf de sare
Crema: 600 g SMANTANA, 200 g zahar pudra, 75 g zahar vanilat, 250 g branza dulce de vaci (Lacteea-20%grasime), coaja rasa si sucul de la o portocala si o lamaie
Ingrediente:
700 g limba de porc,150 g SMANTANA,3-4 castraveciori acri,3 linguri mustar clasic(sau cu hrean),un ou fiert ,un galbenus crud,sare,ulei,piper boabe,foi de dafin,un strop de ulei de masline,condimente,cateva fire de marar sau patrunjel verde
Ingrediente;175 g faina,100 g malai grisat,o lingura praf de copt,100 g unt topit(si putin pentru uns tava),4 oua,un ardei gras rosu,250 g SMANTANA,500 g mazare proaspata sau congelata,sare,piper mozaic Kotanyi,maghiran maruntit Kotanyi,vateva fire de marar verde.