anisoara67, Author at Sfatulparintilor.ro - Pagina 4 din 5
Ultimele

anisoara67

Desertul zilei: Tort cu sarlota si fructe

Ingrediente:
– blat: 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, un praf de sare, esenta
– sirop: 200 ml apa, 150 g zahar, esenta, dupa preferinta

25 februarie 2012

Desertul zilei: Tarta cu mere

Ingrediente;
Blat: 300 g faina, 150 g unt sau margarina, 200 g zahar pudra, o lingurita de praf de copt, un praf de scortisoara, zahar vanilat, un galbenus
Umplutura: 150 g branza proaspata de vaci, 200 g SMANTANA, 150 g zahar pudra, 3 galbenusuri, zahar pudra vanilat, 5 mere, 7-8 nuci, unt pentru uns forma

13 ianuarie 2012

Reteta de Sarbatori: Tort cu gem si citrice

Ingrediente;
Blat: 6 oua, 150 g zahar, 180 g faina, sare, o lingurita coaja rasa de portocala
Crema: 2 borcanele mici de gem de capsuni, 400 g SMANTANA, 400 g iaurt cu gust de capsuni, zahar vanilat, 2 pliculete de gelatina

31 decembrie 2011

Tort cu blat din biscuiti si crema fina de branza

Tort cu blat din biscuiti si crema fina de branza

15 aprilie 2011

Prajitura delicioasa cu foi de napolitana

Cantitati;
Blat alb; 4 oua , un praf de sare , 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, 2 linguri ulei, coaja rasa de lamaie
Blat negru; 4 oua ,un praf  de sare, 4 linguri de zahar, 3 linguri de faina,

15 aprilie 2011

Iepure marinat cu masline

Cantitati;

carcasa de iepure(cca.1-1,5 kg), 200 ml suc de rosii cu pulpa, amestec de condimente (coriandru, busuioc, maghiran, piper, oregano, dafin), sare, 2 foi de dafin, 2-3 catei de usturoi,

15 aprilie 2011

Cosulete festive cu carne si legume

 

Ingrediente;(ptr.cca.12 buc) 

500 g carne tocata amestec (porc+vita), 2-3 cepe rosii de apa, 1-2 ardei grasi rosii (sau unul rosu,unul verde), un morcov, telina, pastarnac, 300 g ciuperci proaspete, cateva fire de patrunjel si marar verde, sare, piper, 50 ml ulei de masline,

15 aprilie 2011

Pulpa de porc umpluta cu legume, imbracata in prapur

Ingrediente: 600-700 g pulpa macra de porc, prapur de porc, 300 g amestec de legume (morcov, mazare, fasole pastai, tija de telina, ardei rosu, conopida, verdeata), 2 morcovi fierti, 200 ml vin alb sec

14 aprilie 2011

Friptura de miel cu vin

Ingrediente: pulpa de miel, 250 g vin alb sec, condiment friptura de miel, o legatura de usturoi verde, 50 ml ulei de masline, o capatana mica de usturoi, 2 foi de dafin, cateva cuisoare, un praf de piper macinat, un praf de sare, daca mai este necesar.

14 aprilie 2011

Drob din miel

Ingrediente: maruntaiele unui miel (ficat, rinichi, inima, o bucata de carne de cca 400 g), prapurul mielului, 2 legaturi de marar verde, o legatura de patrunjel verde, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de usturoi verde,

14 aprilie 2011

Coasta de miel umpluta cu ficatei si ciuperci

Coasta de miel umpluta cu ficatei si ciuperci

14 aprilie 2011

Prajitura delicioasa cu smantana

Ingrediente:

Blat alb – 4 oua, 120 g zahar, 100 g faina, 30 ml ulei, o lingurita praf de copt, un praf de sare, esenta

Blat cacao – 4 oua, 120 g zahar, 75 g faina, 30 g cacao, esenta, un praf de sare, o lingurita praf de copt

05 aprilie 2011

Piure de urzici

Cantitati: cca 500 g de frunze tinere de urzica (numai varfuri), 50 ml ulei de masline, o lingura rasa de faina, o lingura de smantana, o capatana de usturoi (cam 10 catei de usturoi), o lingura de concentrat de legume deshidratate (delikat), sare, daca mai este nevoie.

05 aprilie 2011

Regina Primaverii

Ingrediente blat:

5 oua,

125 g zahar,

2 linguri ulei,

5 linguri rase faina,

esenta de vanilie,

un praf de sare,

04 aprilie 2011

Prajitura Tutti-Frutti

ngrediente blat alb: 5 oua, un praf de sare, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 2 linguri de ulei, esenta vanilie.

Blat cacao: 5 oua ,5 linguri zahar, 4 linguri de faina, o lingura varfuita de cacao, un praf de sare, esenta de vanilie.

04 aprilie 2011

Coronita Regala cu capsuni

Ingrediente blat: 5 galbenusuri, o cana de zahar, 200 g unt sau margarina, o esenta de vanilie, o cana de lapte, doua cani rase de faina, un praf de copt, 2 linguri de cacao
Crema: 3 plicuri cu praf de budinca vanile, 12 linguri de zahar, 1 l de lapte, 50 g unt
Ornare: cca 500 g capsune

04 aprilie 2011

Prajitura racoroasa cu capsune

Ingrediente:
Blat biscuiti: 300 g biscuiti Petit Beurre, 250 g unt, o esenta de rom, 200 g crema de ciocolata (tip Finetti)
Crema: un iaurt mare de capsuni, 3-4 linguri de smantana, un plic (90 g) de zahar pudra vanilat, 2 pliculete de geletine (20 g), 250 g capsune intregi

04 aprilie 2011

Prajitura Ciresica

Ingrediente:
Blat alb: 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, esenta de vanilie, un praf de sare
Blat cafeniu: 4 oua, 4 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 2 linguri de Nesquik, un praf de sare
Crema roz: 6 linguri de amidon alimentar, 200 ml lapte, 250 ml sirop natural de cirese, 50 g unt, zahar daca se doreste mai dulce

04 aprilie 2011

Turnulete cu capsuni

Cantitati: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 2 linguri de ulei, doua lingurite de praf de copt, esenta de vanilie, un praf de sare
Cantitati crema: un plic de budinca de capsuni, 350 ml lapte indulcit cu 5 linguri de zahar, 75 g unt sau margarina
Crema ciocolata:100 g ciocolata neagra de menaj, 2 linguri de frisca lichida

04 aprilie 2011

Morcovul

Primavara ca si iarna suntem expusi la tot felul de viroze sau raceli ,provocate de schimbarile bruste de temperaturi ,de aceea preventiv,macar de 2-3 ori pe saptamana le dau copiior suc proaspat de morcovi asociat cu ate fructe si legume.De

29 martie 2011