Atentie la efectele negative ale curelor de detoxifiere asupra sanatatii tale - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Atentie la efectele negative ale curelor de detoxifiere asupra sanatatii tale

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Diete sanatoase » Atentie la efectele negative ale curelor de detoxifiere asupra sanatatii tale
efectele negative ale curelor de detoxifiere - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - paprika-4952248_1920

Foarte multa lume incepe o cura de slabire cu o cura de detoxifiere. N-ar fi neaparat rau, insa nu multi o fac si cum trebuie. Iar ceea ce ar trebui sa fie o cura de detoxifiere a organismului se transforma intr-un regim care reabsoarbe toxinele si nici decum nu scapa de ele. Iata care sunt sfaturile lui Stephen Cabral, intructor personal de fitness, autorul mai multor carti de profil care s-au transformat in adevarate best-seller-uri.

Ce este o cura de detoxifiere?

Principiul unei cure de detoxifiere este, evident, eliminarea toxinelor. Exista alimente care contribuie din plin la acest lucru: graul verde, napi, broccoli, lamaie, usturoi, stevie, sfecla rosie, patrunjel, ghimbir, frunze de papadie, varza sau spirulina. Dupa cum ati observat, majoritatea dintre cele mentionate au culoare verde. Daca o cura de detoxifiere nu contine vreunul din produsele de mai sus, nu prea e cura de detoxifiere.

O cura de detoxifiere nu trebuie sa contina grau, lactate sau zahar. Pentru ca o dura de detoxifere trebuie sa “odihneasca” organismul si sistemul digestiv. Cel mai bine este ca atunci cand vreti sa incepeti o cura de detoxifiere si una de slabire sa cereti sfatul unui medic nutritionist. Daca urmati cure de detoxifiere dupa ureche, va puteti face mai mult rau decat bine.

Citeste si: Cura de detoxifiere cu supa. Dureaza 3 zile!

Ce se intampla cand tineti o cura de detoxifiere dupa ureche?

In primul rand, alimentele mentionate mai sus contin substante care curata organismul, pentru ca actioneaza asupra toxinelor din celule, in special din cele adipoase.  Acele toxine sunt transportate de sistemul limfatic sau sange, filtrate, apoi conduse catre intestine de unde sunt eliminate.

Nu rata nici: Ce trebuie sa stii despre cura de detoxifiere cu lamaie

Ce se intampla daca tii o cura de detoxifiere dupa ureche?

In primul rand poti accelera procesul astfel incat organismul sa nu faca fata eliminarii unei cantitati mari de toxine intr-un timp scurt. Si atunci, in loc sa fie eliminate, toxinele sunt reabsorbite de corp. In plus, un specialist va va recomanda ceea ce aveti nevoie pentru ca ficatul sa nu fie suprasolicitat, un masaj de drenaj limfatic sau suplimente care sa ajute colonul sa elimine repede toxinele, astfel incat acestea sa nu fie reabsorbite prin intestine.

Atentie, cura de detoxifiere nu se urmeaza pentru a slabi, a arde caloriile sau a fi in forma. Pentru a atinge aceste obiective este suficient sa aveti o alimentatie echilibrata, un stil de viata sanatos si sa faceti exercitii fizice. Pentru a arde grasimile, trebuie sa maximizati metabolismul si sa va tonifiati musculatura.

Imagine de pasja1000 de la Pixabay

Data articol: 09/07/2022