Care e cel mai bun ulei pentru alimentatia copiilor? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Care e cel mai bun ulei pentru alimentatia copiilor?

Sfatulparintilor » Preșcolari » Alimentație prescolari » Care e cel mai bun ulei pentru alimentatia copiilor?
cel mai bun ulei pentru alimentatia copiilor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - glass-5166844_1920

Tu stii care este cel mai bun ulei pentru alimentatia copiilor? Citeste in continuare si vei afla raspunsul! Indiferent de ceea ce gatim in bucatarie, e dificil sa preparam feluri de mancare fara ulei. Folosim ulei pentru aproape orice: salate, mancaruri gatite cu sos, ciorbe, chiar si deserturi.  Fiecare il adauga in mancare in cantitati mai mici sau mai mari, in functie de gust sau de felul de mancare: unele necesita mai mult ulei, altele – mai putin.

Insa nu toate tipurile de ulei sunt la fel de sanatoase pentru alimentatia copiilor nostri. Putem alege cele mai fericite variante, astfel incat sa le asiguram micutilor o alimentatie cat mai sanatoasa.

 

 

Cel mai bun ulei pentru alimentatia copiilor: ULEIUL DE FLOAREA SOARELUI

Este cel mai folosit ulei in bucataria romaneasca. Are avantajul pretului de partea lui, intrucat este un ulei mai ieftin decat multe alte tipuri de uleiuri din comert. El contine o cantitate mare de acizi grasi, cu conditia sa nu fie rafinat. Din nefericire, in bucataria romaneasca se consuma mult ulei rafinat de floarea soarelui, si foarte putin cel presat la rece, care este mult mai sanatos.

Daca folositi uleiul de floarea soarelui pentru prajit, in nici un caz nu recurgeti la refolosirea lui! Aruncati-l, chiar daca ati prajit o singura data o cantitate mica de cartofi, de exemplu. O data ajuns la o temperatura inalta, prin prajire se produc anumite modificari fizico-chimice cu actiuni ne faste pentru organism. Specialistii sustin ca uleiurile arse la temperaturi foarte inalte sunt cancerigene. Insa pana la efecte foarte grave, ele pot da tulburari ale sistemului digestiv, si asa destul de fragil si delicat la copii.

 

 

 

 

ULEIUL DE MASLINE PRESAT LA RECE (EXTRAVIRGIN)

Nu degeaba incidenta bolilor cardiovasculare este extrem de scazuta in toate tarile mediteranee care folosesc din plin uleiul de masline extravirgin. El nu numai ca nu contine colesterol, insa are o mare cantitate de vitamine (A, B1, B2, C, D, E, K), fier, acizi grasi nesaturati si antioxidanti care previn cancerul. Uleiul de masline este foarte usor suportat de catre sistemul nostru digestiv si face cu adevarat minuni pentru sanatate. Este una dintre cele mai bune variante pe care le putem folosi atunci cand preparam hrana pentru copii!

ULEIUL DE PORUMB: Are un continut mai mare de vitamina E (aproape dublu)decat cel de floarea soarelui si, spre deosebire de cel din urma, nu-si modifica proprietatile la temperaturi inalte – sustin specilistii – pentru ca are punctul de fierbere la un nivel foarte ridicat.Se poate spune, deci, ca este un ulei superior celui de floarea soarelui. Nu este un ulei foarte scump si este recomandat persoanelor cu un sistem digestiv sensibil.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 08/12/2020