Care e cel mai bun ulei pentru alimentatia copiilor? - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Care e cel mai bun ulei pentru alimentatia copiilor?

cel mai bun ulei pentru alimentatia copiilor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - glass-5166844_1920

ULEIUL DE RAPITA

Este destul de putin folosit la noi in tara, insa uleiul de rapita are foarte multe proprietati benefice pentru organism: contine acizi grasi asemanatori Omega3, care previn formarea ateroamelor de grasime pe vase. Scade hipertensiunea arteriala si este o grasime importanta pentru buna functionare a creierului. Se spune ca rivalizeaza cu uleiul de masline din punct de vedere curativ, mai ales datorita continutului mare de vitamina E si antioxidanti, care regenereaza celulele organismului.

Citeste si: ULEI DE RICIN. Utilizari, beneficii, contraindicatii. Pentru ce boli este TOTAL interzis

ULEIUL DE DOVLEAC

Si acest tip de ulei este destul de putin folosit si cunoscut la noi in tara, insa ar putea fi folosit mai des cu incredere, pentru ca scade nivelul colesterolului si reduce riscul producerii anumitor tipuri de cancer. Si acest tip de ulei are un continut foarte mare de antioxidanti si previne imbatranirea. Totusi, cand vorbim de dovleac, cele mai puternice efecte terapeutice apartin semintelor crude: ele elimina parazitii intestinali, ajuta la reglarea anumitor afectiuni digestive si stimuleaza activitatea rinichilor.

ULEIUL DE PALMIER (ULEIUL SOLID)

Aparut abia in ultimii ani in alimentatia de la noi, uleiul de palmier are marele avantaj al punctului de incalzire extrem de ridicat, 230 gr Celsius. Este folosit in special pentru prajit si des intalnit in restaurantele care isi pot permite sa-l refoloseasca de mai multe ori. Oricum, uleiul de palmier nu creste nivelul grasimilor in sange, contine vitaminele E si A si betacaroten. Exista chiar un anumit tip de ulei de palmier rosu, folosit in alimentatia copiilor ca supliment nutritiv (mai ales in combinatie cu uleiul de peste).

Sfaturi utile: indiferent ce tip de ulei alegeti pentru copilul dumneavoastra, alegeti unul de prima presa  (sau presat la rece). Uleiurile rafinate isi pierd mult din proprietati si nu fac altceva decat sa aduca calorii goale in regimul alimentar.Atata timp cat uleiul respectiv a fost obtinut prin procedee mecanice, puteti opta pentru un anumit tip de ulei, in functie de gustul copilului.

Imagine de silviarita de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 28/05/2024