Simptome sarcina: Cand este cazul sa te ingrijorezi si cand nu - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Simptome sarcina: Cand este cazul sa te ingrijorezi si cand nu

Sfatulparintilor » Sarcină » În timpul sarcinii » Simptome sarcina: Cand este cazul sa te ingrijorezi si cand nu
sfatulparintilor.ro - sarcina - stockfreeimages.com

Sarcina inseamna o imensa bucurie, dar si multe stari de rau: dureri, usturimi, mancarimi, greturi, voma etc. Multe dintre aceste simptome de sarcina sunt normale, insa unele pot insemna probleme serioase. Afla cand este cazul si cand nu este cazul sa te ingrijorezi cu privire la simptomele de sarcina.

 

 

1. Greturile de dimineata

Greturile de dimineata sunt ceva comun. Nu exista, insa, un nivel “normal”. Normalitatea difera de la o persoana la alta. Daca te hidratezi si te hranesti corespunzator, greturile si varsaturile nu vor face rau bebelusului. Cele mai multe dintre femei scapa de aceste simptome dupa primul trimestru. Sunt insa femei care vor continua sa le aiba pana la nastere. Se spune ca greturile de dimineata sunt un semn ca sarcina se dezvolta fara probleme, insa daca nu le ai nu trebuie sa te ingrijorezi ca e ceva in neregula. Oricum, pentru orice incertitudine, vorbeste cu medicul ginecolog.

 

 

2. Crampe

Durerile si crampele sunt la ordinea zilei in timpul sarcinii, in special in primul trimestru, atunci cand are loc implantarea ovulului fecundat. Apoi, ligamentele se intind, pielea se dilata, astfel incat sa fie loc pentru dezvoltarea micutului. Spre finalul sarcinii, crampele pot fi semn ca se apropie nasterea.

Indiferent de saptamana de sarcina in care esti, daca durerile de burta sunt prelungi, intense si insotite de sangerari sau scurgeri de fluide, mergi de urgenta la medic.

 

 

3. Oboseala accentuata

Oboseala este un doar un cuvant mic in comparatie cu epuizarea pe care o resimte o femeie gravida, in special in primul si in ultimul trimestru. De vina sunt modificarile hormonale cu care te vei confrunta pe toata durata sarcinii.

Odihneste-te de cate ori ai ocazia, mananca sanatos si bea multa apa. Exercitiile fizice te pot ajuta sa iti ridici nivelul de energie. Cere sfatul medicului pentru orice nelamurire ai legata de evolutia sarcinii, precum si inainte de a face orice fel de exercitiu fizic.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 27/11/2015