Shop

Simptome sarcină: 12 semne că eşti gravidă

26 ianuarie 2018, , Vizualizări: ...
simptome sarcina - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - pregnant-woman-2886651

Simptome sarcină: Dacă ai suspiciuni că eşti gravidă, dar nu eşti în totalitate sigură, atunci ar trebui să fii foarte atentă la simptomele sarcinii, semnele pe care organismul tău ţi le transmite, imediat după concepţie.

 

Hormonii se eliberează instantaneu, iar corpul începe deja să se transforme, generând simptome sarcină, cu mult înainte ca orice test de sarcină să dea un rezultat concludent.

 

Vrei sa stii cum evolueaza bebelusul saptamana de saptamana. Ai AICI cel mai complet ghid al sarcinii.

 

 

Simptome sarcină #1: Sâni dureroşi

Sânii sunt foarte sensibili la hormoni. După fertilizarea ovulelor, începe producţia de progesteron şi hCG. Acestea sporesc circulaţia sângelui, sânii se umflă, conducând la senzaţia de sâni grei.

 

 

Simptome sarcină #2: Crampe

Femeile pot resimţi crampe asemănătoare cu cele din timpul menstruaţiei sau din prerioada premenstruală. Însă aceste crampe sunt generate de implantare – aşezarea ovulului fecundat pe pereţii uterului. Acesta are uşoare contracţii care pregătesc dilatarea din următoarele 9 luni.

 

 

Simptome sarcină #3: Sângerare

Aproximativ un sfert dintre femei sunt “păcălite” de sângerarea uşoară aferenta implantării. Ele cred că au ciclu menstrual. Dacă perioada este mai scurtă decât un ciclu normal, este cazul să-ţi faci un test de sarcină.

 

 

Simptome sarcină # 4: Oboseala

În primele două săptămâni de la fertilizare, fătul începe să consume din caloriile mamei. De aici rezultă lipsa de energie, oboseala, extenuarea.

 

 

Simptome sarcină #5: Sfârcuri închise la culoare

Ai observat că sânii tăi arată diferit. Hormonii sarcinii afectează activitatea melanocitelor, iar sfârcurile se înnegresc. Acest lucru se petrece aproximativ în a 10-a săptămână.

 

 

Simptome sarcină #6: Greaţă

Greţurile de dimineaţă sunt resimţite de 85% dintre gravide. Dacă la unele femei aceste greţuri apar după câteva săptămâni, la altele se manifestă încă de la început prin stare de rău în mijloacele de locomoţie, fie că vorbim de maşina proprie, mijloc de transport în comun, tren, avion etc.

 

 

Simptome sarcină #7: Balonare

Brusc, nu-ţi mai poţi închide nasturii de la pantalonii preferaţi. De vină este progesteronul care încetineşte metabolismul, iar burtica începe să se mărească. Acesta este un alt simptom care păcăleşte femeile pentru că şi în cazul perioadei premenstruale se întâmplă la fel. Însă dispare imediat ce apare ciclul. Însă dacă balonarea nu dispare, iar ciclul întârzie, du-te să-ţi iei un test de sarcină.

 

 

Simptome sarcină #8: Urinări dese

Rinichii intră în acţiune după ce rămâi însărcinată. Ei trebuie să elimine fluidele mai des. Aşa că vei merge la toaletă de mai multe ori. Spre finalul sarcinii acest lucru se petrece din cauza că uterul apasă pe vezica urinară.

 

 

Simptome sarcină #9: Pofte

Pentru că organismul este extenuat, cere carbohidraţi. Aşa se explică apariţia poftelor. De fapt corpul vrea să-şi revină energetic.

 

 

 

Simptome sarcină #10: Dureri de cap

Pentru că se măreşte fluxul sangvin, în primele săptămâni de sarcină apar şi durerile de cap. Acestea vor dispărea pe măsură ce organismul se va echilibra hormonal.

 

 

Simptome sarcină #11: Constipaţie

Aceeaşi hormoni responsabili pentru balonare stau şi în spatele constipaţiei. Metabolismul încetineşte, iar mâncarea nu trece aşa de repede din stomac în intestine. În unele cazuri, constipaţia te poate însoţi până la finalul sarcinii.

 

 

Simptome sarcină # 12: Schimbări bruşte de dispoziţie

Pe măsură ce nivelul de hCG creşte, se accentuează şi starea de oboseala, ceea ce te face mai sensibilă emoţional. La acestea se adaugă durerile de cap, balonarea, constipaţia, durerea sânilor, stresul. E normal să ţi se schimbe şi dispoziţia.

 

Foto: Pixabay.com

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (5)

 1. cristachem10 spune:

  interesant articol pentru viitoarele mamici

 2. 27ralu spune:

  Si eu am avut multe simptome de aici,dar nu chiar toate.de exemplu,constipatia ptr mine e ceva normal.nici sangerari nu am avut,nici dureri de cap.dar nu la toate persoanele e la fel.

 3. teo spune:

  in prima faza apar2-3 apoi celelalte

 4. theofana spune:

  la mine a fost asa : intarirea sanilor si ingreunarea lor, apoi greturile care nu m-au lasat decat in momentul in care am nascut..am crezut ca facem o mofturoasa…aproape la fiecare masa eu varsam….am inceput sa ne amuzam de obiceiul nou..

 5. rosanita spune:

  interesant articol…cum se mentioneaza si aici, am avut niste simptome imediat dupa conceptie – crampe, ameteli si greata.

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu