Sfatulparintilor.ro | Sfaturi zilnice pentru parinti cu copii inteligenti
sfatulparintilor.ro - simptome sarcina

Sarcină/Preconcepție

Simptome sarcină: 12 semne că eşti gravidă

22 aprilie 2013, , Vizualizări: ...

Dacă ai suspiciuni că eşti gravidă, dar nu eşti în totalitate sigură, atunci ar trebui să fii foarte atentă la simptomele sarcinii, semnele pe care organismul tău ţi le transmite, imediat după concepţie. Hormonii se eliberează instantaneu, iar corpmul începe deja să se transforme, generând simptome de sarcină, cu mult înainte ca orice test de sarcină să dea un rezultat concludent.

 

 

Simptome sarcină #1: Sâni dureroşi

Sânii sunt foarte sensibili la hormoni. După fertilizarea ovulelor, începe producţia de progesteron şi hCG. Acestea sporesc circulaţia sângelui, sânii se umflă, conducând la senzaţia de sâni grei.

 

 

Simptome sarcină #2: Crampe

Femeile pot resimţi crampe asemănătoare cu cele din timpul menstruaţiei sau din prerioada premenstruală. Însă aceste crampe sunt generate de implantare – aşezarea ovulului fecundat pe pereţii uterului. Acesta are uşoare contracţii care pregătesc dilatarea din următoarele 9 luni.

 

 

Simptome sarcină #3: Sângerare

Aproximativ un sfert dintre femei sunt “păcălite” de sângerarea uşoară aferenta implantării. Ele cred că au ciclu menstrual. Dacă perioada este mai scurtă decât un ciclu normal, este cazul să-ţi faci un test de sarcină.

PUBLICITATE

 

 

Simptome sarcină # 4: Oboseala

În primele două săptămâni de la fertilizare, fătul începe să consume din caloriile mamei. De aici rezultă lipsa de energie, oboseala, extenuarea.

 

 

Simptome sarcină #5: Sfârcuri închise la culoare

Ai observat că sânii tăi arată diferit. Hormonii sarcinii afectează activitatea melanocitelor, iar sfârcurile se înnegresc. Acest lucru se petrece aproximativ în a 10-a săptămână.

 

 

Simptome sarcină #6: Greaţă

Greţurile de dimineaţă sunt resimţite de 85% dintre gravide. Dacă la unele femei aceste greţuri apar după câteva săptămâni, la altele se manifestă încă de la început prin stare de rău în mijloacele de locomoţie, fie că vorbim de maşina proprie, mijloc de transport în comun, tren, avion etc.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

Comentarii (5)

 1. cristachem10 spune:

  interesant articol pentru viitoarele mamici

 2. 27ralu spune:

  Si eu am avut multe simptome de aici,dar nu chiar toate.de exemplu,constipatia ptr mine e ceva normal.nici sangerari nu am avut,nici dureri de cap.dar nu la toate persoanele e la fel.

 3. teo spune:

  in prima faza apar2-3 apoi celelalte

 4. theofana spune:

  la mine a fost asa : intarirea sanilor si ingreunarea lor, apoi greturile care nu m-au lasat decat in momentul in care am nascut..am crezut ca facem o mofturoasa…aproape la fiecare masa eu varsam….am inceput sa ne amuzam de obiceiul nou..

 5. rosanita spune:

  interesant articol…cum se mentioneaza si aici, am avut niste simptome imediat dupa conceptie – crampe, ameteli si greata.

Comenteaza

Pentru a putea comenta trebuie sa fii
Daca nu ai cont, click aici pentru cont nou.

Vrei sa faci parte din comunitatea parintilor informati si inspirati?
Urmariti Maratonul Disney Junior in fiecare weekend din februarie si martie de la 11:30
disney2015
Da-ne like si vino alaturi de noi in cea mai mare comunitate de parinti de pe Facebook