Simptome sarcină: 12 semne că eşti gravidă

14 august 2015, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - simptome sarcina

Dacă ai suspiciuni că eşti gravidă, dar nu eşti în totalitate sigură, atunci ar trebui să fii foarte atentă la simptomele sarcinii, semnele pe care organismul tău ţi le transmite, imediat după concepţie. Hormonii se eliberează instantaneu, iar corpul începe deja să se transforme, generând simptome de sarcină, cu mult înainte ca orice test de sarcină să dea un rezultat concludent.

 

 

Simptome sarcină #1: Sâni dureroşi

Sânii sunt foarte sensibili la hormoni. După fertilizarea ovulelor, începe producţia de progesteron şi hCG. Acestea sporesc circulaţia sângelui, sânii se umflă, conducând la senzaţia de sâni grei.

 

 

Simptome sarcină #2: Crampe

Femeile pot resimţi crampe asemănătoare cu cele din timpul menstruaţiei sau din prerioada premenstruală. Însă aceste crampe sunt generate de implantare – aşezarea ovulului fecundat pe pereţii uterului. Acesta are uşoare contracţii care pregătesc dilatarea din următoarele 9 luni.

 

 

Simptome sarcină #3: Sângerare

Aproximativ un sfert dintre femei sunt “păcălite” de sângerarea uşoară aferenta implantării. Ele cred că au ciclu menstrual. Dacă perioada este mai scurtă decât un ciclu normal, este cazul să-ţi faci un test de sarcină.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Comentarii (5)

 1. cristachem10 spune:

  interesant articol pentru viitoarele mamici

 2. 27ralu spune:

  Si eu am avut multe simptome de aici,dar nu chiar toate.de exemplu,constipatia ptr mine e ceva normal.nici sangerari nu am avut,nici dureri de cap.dar nu la toate persoanele e la fel.

 3. teo spune:

  in prima faza apar2-3 apoi celelalte

 4. theofana spune:

  la mine a fost asa : intarirea sanilor si ingreunarea lor, apoi greturile care nu m-au lasat decat in momentul in care am nascut..am crezut ca facem o mofturoasa…aproape la fiecare masa eu varsam….am inceput sa ne amuzam de obiceiul nou..

 5. rosanita spune:

  interesant articol…cum se mentioneaza si aici, am avut niste simptome imediat dupa conceptie – crampe, ameteli si greata.

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu