Primele simptome de sarcină: 12 semne că eşti gravidă - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Primele simptome de sarcină: 12 semne că eşti gravidă

Primele simptome de sarcină: - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - pregnant-woman-2886651

 

Primele simptome de sarcină #7: Balonare

Brusc, nu-ţi mai poţi închide nasturii de la pantalonii preferaţi. De vină este progesteronul care încetineşte metabolismul, iar burtica începe să se mărească. Acesta este un alt simptom care păcăleşte femeile pentru că şi în cazul perioadei premenstruale se întâmplă la fel. Însă dispare imediat ce apare ciclul. Însă dacă balonarea nu dispare, iar ciclul întârzie, du-te să-ţi iei un test de sarcină.

 

 

Primele simptome de sarcină #8: Urinări dese

Rinichii intră în acţiune după ce rămâi însărcinată. Ei trebuie să elimine fluidele mai des. Aşa că vei merge la toaletă de mai multe ori. Spre finalul sarcinii acest lucru se petrece din cauza că uterul apasă pe vezica urinară.

 

 

Vrei sa stii cum evolueaza bebelusul saptamana de saptamana. Ai AICI cel mai complet ghid al sarcinii.

 

 

Primele simptome de sarcină #9: Pofte

Pentru că organismul este extenuat, cere carbohidraţi. Aşa se explică apariţia poftelor. De fapt corpul vrea să-şi revină energetic.

 

 

 

Primele simptome de sarcină #10: Dureri de cap

Pentru că se măreşte fluxul sangvin, în primele săptămâni de sarcină apar şi durerile de cap. Acestea vor dispărea pe măsură ce organismul se va echilibra hormonal.

 

 

Primele simptome de sarcină #11: Constipaţie

Aceeaşi hormoni responsabili pentru balonare stau şi în spatele constipaţiei. Metabolismul încetineşte, iar mâncarea nu trece aşa de repede din stomac în intestine. În unele cazuri, constipaţia te poate însoţi până la finalul sarcinii.

 

 

Primele simptome de sarcină # 12: Schimbări bruşte de dispoziţie

Pe măsură ce nivelul de hCG creşte, se accentuează şi starea de oboseala, ceea ce te face mai sensibilă emoţional. La acestea se adaugă durerile de cap, balonarea, constipaţia, durerea sânilor, stresul. E normal să ţi se schimbe şi dispoziţia.

 

Foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 02/03/2019