Primele simptome de sarcină: 12 semne că eşti gravidă - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Primele simptome de sarcină: 12 semne că eşti gravidă

Sfatulparintilor » Sarcină » Preconcepție » Primele simptome de sarcină: 12 semne că eşti gravidă
Primele simptome de sarcină: - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - pregnant-woman-2886651

Primele simptome de sarcină: Dacă ai suspiciuni că eşti gravidă, dar nu eşti în totalitate sigură, atunci ar trebui să fii foarte atentă la simptomele sarcinii, semnele pe care organismul tău ţi le transmite, imediat după concepţie.

 

Hormonii se eliberează instantaneu, iar corpul începe deja să se transforme, generând simptome sarcină, cu mult înainte ca orice test de sarcină să dea un rezultat concludent.

 

Vrei sa stii cum evolueaza bebelusul saptamana de saptamana. Ai AICI cel mai complet ghid al sarcinii.

 

 

Primele simptome de sarcină #1: Sâni dureroşi

Sânii sunt foarte sensibili la hormoni. După fertilizarea ovulelor, începe producţia de progesteron şi hCG. Acestea sporesc circulaţia sângelui, sânii se umflă, conducând la senzaţia de sâni grei.

 

 

Primele simptome de sarcină #2: Crampe

Femeile pot resimţi crampe asemănătoare cu cele din timpul menstruaţiei sau din prerioada premenstruală. Însă aceste crampe sunt generate de implantare – aşezarea ovulului fecundat pe pereţii uterului. Acesta are uşoare contracţii care pregătesc dilatarea din următoarele 9 luni.

 

 

Primele simptome de sarcină #3: Sângerare

Aproximativ un sfert dintre femei sunt “păcălite” de sângerarea uşoară aferenta implantării. Ele cred că au ciclu menstrual. Dacă perioada este mai scurtă decât un ciclu normal, este cazul să-ţi faci un test de sarcină.

 

 

Primele simptome de sarcină # 4: Oboseala

În primele două săptămâni de la fertilizare, fătul începe să consume din caloriile mamei. De aici rezultă lipsa de energie, oboseala, extenuarea.

 

 

Primele simptome de sarcină #5: Sfârcuri închise la culoare

Ai observat că sânii tăi arată diferit. Hormonii sarcinii afectează activitatea melanocitelor, iar sfârcurile se înnegresc. Acest lucru se petrece aproximativ în a 10-a săptămână.

 

 

Primele simptome de sarcină #6: Greaţă

Greţurile de dimineaţă sunt resimţite de 85% dintre gravide. Dacă la unele femei aceste greţuri apar după câteva săptămâni, la altele se manifestă încă de la început prin stare de rău în mijloacele de locomoţie, fie că vorbim de maşina proprie, mijloc de transport în comun, tren, avion etc.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 02/03/2019