10 simptome din prima luna de sarcina. Nimeni nu baga in seama numarul 8 - Pagina 3 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 simptome din prima luna de sarcina. Nimeni nu baga in seama numarul 8

simptome din prima luna de sarcina - sfatulparintilor.ro - piqsels.com-id-zklpb

8. Nas fin

Daca ti s-au acutizat simturile olfactive, n-ar fi rau sa faci un drum pana la farmacie sa-ti iei un test de sarcina. Tot hormonii au un cuvant de spus si asupra sensibilizarii simturilor. Poti incerca sa transformi asta in avantajul tau si sa te folosesti de plantele aromate, levantica, rozmarin, menta, ghimbir, ca sa te simti mai bine.

Afla cum se dezvolta bebelusul pas cu pas in ghidul Sarcina pe saptamani.

9. Scurtarea respiratiei

Daca nu mai respiri la fel de profund ca pana acum, s-ar putea sa fie vorba despre o sarcina. Cresterea semnificativa a nivelului de progesteron si a sangelui, precum si celelalte modificari fizice solicita mai mult oxigen, astfel incat plamanii trebuie sa lucreze mai mult.

10. Testul pozitiv

Daca esti adepta sloganului “nu crezi pana cand nu vezi”, testul te sarcina te poate lamuri. Testele depisteaza hormonul hCG, produs de placenta si regasit in urina. Ele sunt 99% sigure daca se urmeaza intocmai instructiunile. Exista si cazuri – foarte rare, insa – cand testele nu-si fac datoria, si arata fie fals negativ, fie fals pozitiv. Daca ai facut mai multe teste care au avut rezultate contradictorii, cere sfatul medicului.

Afla cum se dezvolta bebelusul pas cu pas in ghidul Sarcina pe saptamani.

foto

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 08/09/2021