10 simptome din prima luna de sarcina. Nimeni nu baga in seama numarul 8 - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 simptome din prima luna de sarcina. Nimeni nu baga in seama numarul 8

simptome din prima luna de sarcina - sfatulparintilor.ro - piqsels.com-id-zklpb

5. Oboseala

Oboseala este foarte comuna in sarcina, mai ales in primul trimestru. De vina sunt tot hormonii, dar si suprasolicitarea corpului femeii in interiorul caruia se dezvolta bebelusul.

6. Urinari frecvente

Modificarile hormonale si cresterea uterului pun presiune pe vezica urinara care “cere” sa fie golita. De asemenea, creste nivelul de sange, ceea ce solicita rinichii. Urinarile frecvente sunt tipice primului si ultimului trimestru de sarcina, insa unele femei au avut aceasta problema pe toata durata ei.

Desi te gandesti ca limitarea cantitatii de lichide consumate te poate salva de neplaceri, aceasta este o greseala frecventa pe care o fac femeile. Daca nu bei suficienta apa, pot aparea infectii urinare, precum si probleme in evolutia sarcina.

Afla cum se dezvolta bebelusul pas cu pas in ghidul Sarcina pe saptamani.

7. Pofte

Daca intotdeauna ai iubit salata, dar acum iti este pofta de ficatei prajiti, poate fi un semn ca esti insarcinata. Ideal ar fi sa iti faci poftele, insa in limina unei alimentatii sanatoase. Concentreaza-te pe alimentele cu fibre, acid folic, calciu, fier, vitamina C, vitamina A.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 08/09/2021