10 simptome din prima luna de sarcina. Nimeni nu baga in seama numarul 8 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 simptome din prima luna de sarcina. Nimeni nu baga in seama numarul 8

Sfatulparintilor » Sarcină » În timpul sarcinii » 10 simptome din prima luna de sarcina. Nimeni nu baga in seama numarul 8
simptome din prima luna de sarcina - sfatulparintilor.ro - piqsels.com-id-zklpb

Simptome din prima luna de sarcina. Atunci cand ramai insarcinata au loc mai multe reactii in lant care genereaza diverse simptome. In primele stadii, aceste simptome sunt foarte similare cu cele asociate menstruatiei, asa ca poti fi foarte usor pacalita.

Sarcina se manifesta diferit de la femeie la femeie, iar simptomele pot varia. Sunt femei care incep sa aiba simptome inca din prima saptamana de sarcina, in timp ce altele abia daca le percep in a doua luna de sarcina. Sunt femei care nu s-au confruntat cu niciun simptom de sarcina pana cand sarcina a inceput sa fie evidenta.

Iata cele mai comune 10 simptome din prima luna de sarcina.

1. Intarzierea ciclului sau ciclul anormal

Unele femei au ciclul regulat precum un ceas elvetian, la fiecare 28 de zile. Daca faci parte din aceasta categorie fericita de femei, atunci intarzierea ciclului poate fi un semn de sarcina. Unele femei pot avea cateva scurgeri usoare, pe care le pot confunda cu menstruatia.

Totusi, intarzierea ciclului sau ciclul anormal poate avea si alte cauze.

Nu te panica! Top 7 motive din cauza carora ciclul iti poate intarzia, chiar daca nu esti insarcinata!

2. Greturi si varsaturi

Daca rutina matinala iti este “deranjata” de probleme precum greturile si chiar varsaturile, acestea pot fi asociate cu sarcina. Simptomele acestea incep sa se manifeste din prima sau a doua saptamana de sarcina si pot dura pana in al doilea semestru. La unele mame, greturile si varsaturile nu se manifesta doar dimineata, ci si pe timpul zilei si chiar al noptii. Desi superstitiile spun ca daca starile de rau sunt accentuate, urmeaza sa ai o fetita, specialistii nu le confirma si nu au gasit nicio legatura directa intre cele doua elemente. Indiferent de sexul copilului, greturile pot fi reduse cu ajutorul ceaiului de menta sau ghimbir. Cere sfatul medicului inainte de a lua orice tip de remediu contra greturilor si varsaturilor din timpul sarcinii.

Afla cum se dezvolta bebelusul pas cu pas in ghidul Sarcina pe saptamani.

3. Schimbari de dispozitie

Uneori, in timpul sarcinii, ai schimbari bruste de dispozitie. Daca acum esti cu gura pana la urechi, iar intr-o secunda ochii ti se pot inunda de lacrimi, nu este cazul sa te alarmezi. Totul este de la schimbarile dramatice de ordin hormonal. Mai ales in primele saptamani de sarcina, cand nivelul de progesteron creste rapid.

4. Sani durerosi si umflati

Multe femei au raportat dureri si umflaturi la nivelul sanilor, la doar cateva saptamani de la conceptie. Sensibilitatea sanilor poate fi confundata cu cea din perioada premenstruala. Daca esti insarcinata, n-ar fi rau sa iti cauti alte sutiene care sa-ti sustina temeinic sanii.

Afla cum se dezvolta bebelusul pas cu pas in ghidul Sarcina pe saptamani.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 08/09/2021