Soc anafilactic. Informatii importante pentru parinti - Pagina 3 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Soc anafilactic. Informatii importante pentru parinti

soc anafilactic

Cum iti protejezi copilul de soc anafilactic

Cea mai buna cale de prevenire este sa eviti cu totul acele substante care pot cauza o reactie alergica grava (ai lista mai sus). Daca puiul tau e alergic la anumite alimente, sunt suficiente cateva particule ca sa declanseze reactia. Asta inseamna ca trebuie sa fii foarte atenta la tot ce mananca si sa verifici la sange lista de ingrediente din fiecare aliment pe care i-l dai.

Daca alergia e cauzata de veninul insectelor, supravegheaza-l atent cat sta afara si invata-l sa se joaca numai in locuri in care nu sunt insecte (fara gradini pline de flori sau iarba inalta). Nu te baza pe spray-urile si lotiunile repelente, pentru ca ele nu au efect asupra albinelor si furnicilor, adica exact insectele care ii inteapa cel mai des pe copii. In plus, nu iti lasa puiul sa mearga descult pe afara – multi copii sunt intepati in momentul in care calca din greseala pe o insecta.

In cazul in care ati trecut deja printr-o reactie alergica grava, pediatrul iti va recomanda sa ai mereu la tine un stilou injector cu epinefrina, pe care sa-l folosesti in caz de nevoie.

Aceste dispozitive sunt concepute pentru copiii mai mari, iar dozele variaza in functie de greutatea copilului (intre 15 si 30 de kilograme). Medicul iti va scrie o reteta, in baza careia poti cumpara injectorul de la farmacie. De asemenea, asigura-te ca toata lumea care are grija de micutul tau (bona, menajera, rude, personalul de la gradinita) e informata despre alergia lui si stie ce sa faca in caz de urgenta.

Autor: Alexandra NEDELCU

foto

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 28/01/2021