Cum să-ţi pregăteşti copilul pentru prima zi de grădiniţă - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum să-ţi pregăteşti copilul pentru prima zi de grădiniţă

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Cum să-ţi pregăteşti copilul pentru prima zi de grădiniţă
prima zi de grădiniţă - sfatulparintilor.ro - la-rel-easter-KuCGlBXjH_o-unsplash

Toţi părinţii care şi-au dus copilul pentru prima dată la grădiniţă ştiu cât de greu este pentru cei mici. Emoţii, nervi, oameni noi, locuri noi. Imaginaţi-vă un copil care se trezeşte în mijlocul altor persoane, fără Mami sau Tati alături, departe de conformul propriei case. Altă rutină, alte aşteptări. Aşa ca nu-i de mirare că mulţi copii sunt traumatizaţi în primele zile de grădiniţă. Însă toate aceste lucruri sunt normale. Până la urmă, şi adulţii le trăiesc în prima zi la un job nou.

Iată câteva sfaturi care îţi pot fi de folos. Nu mai e mult, aşa că poţi începe încă de pe acum să le aplici.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

1. Descrie-i grădiniţa în termeni pozitivi

Vorbeşte-i cât mai frumos copilului tău despre grădiniţă şi nu transforma instituţia într-un fel de bau-bau. Explică-i că grădiniţa este un loc în care se va întâlni cu copii de seama lui, aşa cum face şi în parc, unde se va juca, se va distra şi îşi va face noi prieteni.

 

 

2. Conectează-l cu grădiniţa

Întreabă la grădiniţa la care urmează să duci copilul dacă organizează activităţi înainte de începerea noul an şcolar pentru a-i obişnui pe copii cu noul mediu. Dacă nu, poţi face vizite prin jurul instituţiei şi să-i arăţi că aici va petrece timp alături de alţi copii.

Detalii despre inscrierea la gradinite pentru anul 2020-2021 gasesti aici.

 

 

 

 

3. Citeşte-i cărţi despre grădiniţă

Caută cărţi sau poveşti despre copii cărora le-a fost teamă de grădiniţă, dar care în final au reuşit să treacă peste aceste probleme.

ATENTIE, parinti! Grupa mare este OBLIGATORIE! Detalii aici!

 

 

4. Află-i temerile

Vorbeşte cât mai mult cu copilul despre grădiniţă. Pune-i întrebări astfel încât să afli dacă îi este teamă de ceva şi să poţi rezolva situaţiile apărute. Îi e teamă că nu te vei întoarce după el, sau că cineva va fi rău cu el, sau că nu va şti unde este toaleta, sau că nu ştie ce trebuie să facă la grădiniţă? Oferă-i răspunsuri şi explicaţii. De asemenea, dacă nu ai reuşit să-i elimini vreo teamă, vorbeşte cu educatoarea despre acest lucru, astfel încât ea să ştie la ce să se aştepte. În plus, metodele ei pot da roade.

Cauti o gradinita pentru copilul tau. Consulta Sfatgradinite.ro ca sa afli ce servicii ofera gradinitele din Bucuresti si in Ilfov!

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 18/05/2020