Shop

Află de ce sunt disperaţi părinţii cu copii de grădiniţă

03 aprilie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - Gradinite copii

Goana înscrierilor copiilor la grădiniţă a început. Părinţii sunt disperaţi pentru că mulţi ştiu că anul trecut aproape 8000 de copii au rămas fără un loc.  Potrivit ultimelor directive date de Inspectorat Şcolar al Municipiului Bucureşti, fiecare grădiniţă trebuie să afişeze capacitatea, numărul de copii aprobat prin planul de şcolarizare pentru 2012-2013, precum şi situaţia înscrierilor zilnice. Părinţii îşi pot înscrie copiii până pe 31 aprilie, urmând ca listele cu cei admişi în unităţile didactice să fie afişate pe 10 mai.

 

Deşi în acest an şcolar, după apariţia clasei 0, aproape 3000 de copii vor merge la şcoală anul acesta, eliberându-se astfel locurile din grădiniţe, se pare că tot nu sunt de ajuns. Reprezentanţii Inspectoratului spun însă că nu garantează că toate cererile vor putea primi aviz favorabil.  Programul înscrierilor pentru fiecare grădiniţă în parte poate fi văzut pe siteul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti: www.ismb.edu.ro.

 

Dacă la grădiniţele de stat este înghesuială mare, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre grădiniţele particulare.  După afişarea rezultatelor de la grădiniţele de stat însă, unii părinţi vor fi nevoiţi să-şi îndrepte atenţia către o instituţie privată. Comparativ cu o gradiniţă de stat unde un părinte plăteşte în jur de 13 lei pe zi, la care se adaugă şi aproximativ 100 de lei lunar pentru cusurile opţionale, la o grădiniţă particulare taxa lunară variză între 700 şi 1400 de lei.

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (3)

  1. adelin_a spune:

    am vazut acum un scandat legat de o gradinita..unde parintii au declarat fals in acte ca sunt de cetatenie germana daor ca cei mici s aintre la gradinite..trist..foarte trist!

  2. anila spune:

    eu una am dat copilul la gradinita cea mai aproape..desi si pe mine m-ar fi incantat una din zona nord cu predare in limba germana…numai ca atunci cand m-am dus eu toata locurile erau deja „arvunite” nu aveam nici o sansa

  3. theofana spune:

    intrarea la gradinita este un factor stersant pentru parinti…

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu