Shop
Ultimele 100 de articole

Afla care este elementul din copilarie care ii influenteaza pe cei mici la maturitate

06 ianuarie 2015, , Vizualizări:
sfaturi pentru părinţi de la copiii lor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - siblings-3315770_1920

In primii ani de viata copilul are nevoie de foarte multa atentie si de gingasie si blandete din partea parintilor. Cu cat sunt mai privati de aceste lucruri, cu atat mai greu le va fi copiilor sa-si dezvolte abilitati sociale si academice la maturitate. Potrivit cercetatorilor, copiii ai caror parinti i-au tratat cu atentie, cu dragoste, in spiritul educatiei pozitive, au avut o baza de dezvoltate mai solida, au exploatat cu mai multa atentie mediul inconjurator, au capatat mai multa incredere de sine si mai multe cunostinte.

Participantii ai caror mame au fost intruzive, ostile si mai putin sensibile in primii ani de viata ai copilului aveau note slabe la scoala si mai putine interactiuni cu colegii. Ca adulti, nivelul educational nu era foarte ridicat si aveau probleme in a mentine o relatie de cuplu armonioasa si functionala, a mentionat Lee Raby, coautor al studiului.

De partea cealalta, participantii care s-au bucurat de iubirea mamei au avut mai mult succes in cariera. Relatiile lor de cuplu erau stabile si cu un nivel ridicat al angajamentului, loialitatii si intimitatii.

 

 

Tu te consideri un parinte bland?

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.