Cele mai importante greseli pe care parintii le fac in alimentatia copiilor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cele mai importante greseli pe care parintii le fac in alimentatia copiilor

Sfatulparintilor » Preșcolari » Alimentație prescolari » Cele mai importante greseli pe care parintii le fac in alimentatia copiilor
alimentatie copii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - child-1840067_1920

Parintii mai fac si greseli atunci cand isi hranesc copiii, iar aceste slabiciuni duc la probleme de sanatate, de nutritie defectuoasa si mai ales la obezitate la copii.

 

 

In continuare, cititi urmatoarele 5 greseli de care parintii le pot face si care duc la probleme de greutate pentru copiii lor.

 

 

1. Gasesti scuze pentru obiceiurile lor  defectuoase de alimentatie

“Daca copilului i se spune in repetate randuri ca este mofturos si sclifosit la mancare, se va purta ca atare” spune Schmidt.

In schimb, fii perseverent si consecvent. Ofera alimentele sanatoase de multe ori si in forme diferite. Copilul nu sufera broccoli? Incearca-l fiert, la cuptor, facut gratinat, taiat marunt de tot si facut tip soufle, ori servit in cubulete mici, crud, cu un sos de iaurt alaturi.

 

 

2. Iti faci griji ca nu ar manca suficient

Cand un copil se incapataneaza sa manance doar un colt de paine toata ziua, asta il poate face pe parinte sa il forteze sa manance.

“Nu exista un mod mai rapid sa faci copilul sa NU manance ceva, decat sa il fortezi sa manance”, spune dr Dietz.

Chiar daca copilul nu s-a atins toata ziua de mancare, nu iti face griji.

“Surprinzator, copiii isi regleaza aportul de nutrienti din mancare extrem de bine”, spune dr Schmidt.

Ei invata sa isi recunoasca foamea si satietatea foarte bine. “Cand ii fortati sa manance, le distrugeti aceste instincte sanatoase.”

Copiii trec prin perioade in care mananca foarte putin sau cu mult mai mult decat te-ai astepta. Este firesc si este legat de ritmul lor de crestere. Dar daca esti ingrijorat, vorbeste cu pediatrul copilului cu privire la o eventuala suplimentare cu multivitamine ca sa primeasca corpul sau toti nutrientii de care are nevoie si nu le ia din mancare.

 

 

 

3. Nu scoti in fata alimentele sanatoase

Tu ai recunoaste dovlecelul daca este abil ascuns intr-o prajitura sau un muffin? Nu e rau sa ii dai copilului legumele fara ca el sa isi dea seama, preparate in diverse retete, insa e important sa i le dai in starea lor naturala.
“Daca tinem legumele proaspete bine ambalate in frigider, departe de ochii copilului, el nu le va recunoaste si prefera in forma lor naturala”, spune Schmidt.

Daca vrem sa schimbam relatia celor mici cu mancarea, trebuie sa-i implicam in a gati, in a gradinari si a merge cu noi la cumparaturi, sa aleaga ei legumele si fructele cu mana lor, ne invata specialistii. Vei vedea ce mandru va fi copilul de rezultat!

 

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 11/12/2017