Aer uscat in casa: 5 sfaturi pentru o umidificare naturala - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Aer uscat in casa: 5 sfaturi pentru o umidificare naturala

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Aer uscat in casa: 5 sfaturi pentru o umidificare naturala
Aer uscat in casa - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - cacti-1846147_1920
Credit foto: Imagine de Pexels de la Pixabay

Senzatia de aer uscat din casa este una dintre problemele cu care toti ne confruntam, mai ales pe timp de iarna. Caldura de la calorifere usuca aerul din casa, respiri mai greu, pielea se deshidrateaza.

In acest articol vei afla cateva trucuri care te vor ajuta sa scapi de senzatia de aer uscat din casa.

1. Rufe ude

Atunci cand speli, pune rufele la uscat in casa, pe suportul special. Acest lucru va duce la eliberarea  vaporilor de apa in camera si vei scapa de senzatia de aer uscat.

GHID nou: Cum sa fii cu ADEVARAT BINE cu TINE in pielea ta. Sute de idei pentru o viata armonioasa. Il poti cumpara de aici

2. Plante de apartament

Plantele de apartament purifica aerul si il tin umed, printr-un proces de transpiratie al frunzelor. Una dintre cele mai bune plante de apartament pentru umidificarea aerului este feriga Boston.

Citeste si despre Cum sa ingrijesti PLANTE SUCULENTE la tine acasa. 6 SFATURI pentru INCEPATORI

3. Vase si recipiente speciale

Achizitioneaza cateva vase si recipiente decorative din ceramica pe care fie le pui deasupra caloriferului, fie sa le agati de ele. Caldura evapora apa, iar vaporii de apa umezesc atmosfera. Este un principiu simplu care te ajuta sa ai in casa un aer mult mai respirabil.

4. Dus cu usa deschisa

Atunci cand faci dus, tine deschisa usa de la baie, astfel incat aburii sa se imprastie peste tot in casa. Atentie, daca ai in baie igrasie si mucegai, nu este recomandat sa aplici acest procedeu intrucat poti raspandi si sporii, nu numai vaporii.

5. Opreste caloriferele

Daca ai prea multa caldura, o alta solutie ar fi sa opresti caloriferele. Si, daca ti-e frig, sa-ti pui o haina in plus.

Imagine de Pexels de la Pixabay

Data articol: 02/09/2021