Vorbesti cu tine insuti? Afla ce spune asta despre tine. NU, nu esti nebun! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Vorbesti cu tine insuti? Afla ce spune asta despre tine. NU, nu esti nebun!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Vorbesti cu tine insuti? Afla ce spune asta despre tine. NU, nu esti nebun!
Vorbesti cu tine insuti - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - mirror-3864155_1920

Ti s-a intamplat sa te surprinzi vorbind singur? S-ar putea chiar sa te fi simtit jenat mai ales daca erai inconjurat de oameni straini care incep sa-si dea coate si sa te priveasca ca si cum ai fi fost nebun. De fapt, nu ai niciun motiv sa-ti fie rusine. S-ar putea ca de fapt sa fii un geniu.

Cum este posibil?, te-ai putea intreba. Nu, nebunii nu vorbesc, oare, de unii singuri? Societatea a stigmatizat vorbitul cu tine insuti asa ca nu este de mirare ca te simti jenat atunci cand esti surprins de altii. Insa este ar putea dezvalui geniul.

Creierul tau functioneaza mai bine

Intr-un experiment realizat de catre Live Science, subiectii care au rostit cu voce tare numele unor obiecte nu doar ca le-au gasit mai repede, ci si au demonstrat ca au o memorie mai buna, iar abilitatile lor de memorare s-au imbunatatit. Vorbitul cu tine insuti intareste ceea ce faci si usureaza intelegerea corpului tau.

In copilarie inveti mai repede

Bebelusii si copiii mici trebuie sa-si auda vocile cand cresc intrucat vorbirea cu sine ajuta la ghidarea comportamentului copilului. Ei isi spun adesea  ce au de facut pas cu pas. Cand discuti cu tine insuti cu voce tare, de fapt, iti dai directii si devii specialist in urmarirea lor.

Citeste si: 12 simptome ale trezirii spirituale. Punctul 10 te va uimi

Te ajuta sa-ti organizezi gandurile

Vorbitul cu tine insuti ajuta la validarea deciziilor importante sustine psihologul Linda Sapadin. In acest fel, in mod vocal iti prioritizezi sarcinile si iti faci ordine in ganduri. In plus, prin verbalizarea problemelor te calmezi, in loc sa fie vraiste in capul tau.

Atingi mai multe obiective

Cand repeti ceva cu voce tare, mai ales cand este vorba despre obiectivele tale, iti vei concentra atentia spre acele obiective si, in acelasi timp, vei elimina factorii perturbatori. Cand vorbesti cu tine insuti iti conditionezi creierul sa depuna eforturi mai mari pentru a-ti atinge scopurile.

Nu rata nici: 7 expresii toxice pe care n-ar trebui sa ti le mai spui (VIDEO)

Sursa: shareably.net

Imagine de Med Ahabchane de la Pixabay

Data articol: 02/08/2021