Shop
Ultimele 100 de articole

Tot ce trebuie sa stii despre homeopatie

14 februarie 2020, , Vizualizări:
despre homeopatie - sfatulparintilor.ro - pexels_com - green-purple-flower-163186

Homeopatia reprezinta o alternativa la sistemul traditional existent, care presupune tratarea unui individ cu substante diluate provenite din plante, minerale sau animale. In functie de simptomele specifice si starea generala a corpului, homeopatia identifica cel mai potrivit remediu pentru fiecare pacient. In cazul in care doresti sa apelezi la aceasta alternativa, ti-am pregatit un articol despre cum anume functioneaza homeopatia si cum trebuie administrate remediile.

Ce este homeopatia

Homeopatia este o metoda stiintifica de tratament medical care urmareste sa stimuleze tendinta naturala de vindecare a organismului. Remediile homeopate au fost demonstrate in urma cu peste 200 de ani de catre Samuel Hahnemann, parintele homeopatiei.  El a descoperit astfel „legea similitudinilor” conform careia, remediul unei boli poate declansa boala respectiva la o persoana sanatoasa. Astfel, specialistii prescriu un medicament care provoaca simptome cat mai apropiate de cele ale pacientului.

Homeopatia are la baza urmatoarele doua principii:

– Principiul singurului remediu, conform caruia un medicament va vindeca totalitatea simptomelor de la nivel mental, fizic si emotional simtite de pacient;
– Principiul dozei minime care face referire la faptul ca medicul homeopat va prescrie un numar mic de doze infime, iar apoi va astepta sa vada efectele aparute.

Pentru cine sunt tratamentele homeopate

La baza homeopatiei sta teoria conform careia fiecare persoana este diferita atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere mental si emotional. Luand in considerare acest aspect, impreuna cu considerentul ca prin nastere preluam ereditar o serie de alte informatii genetice, dar si faptul ca toti avem conditii de viata total diferentiate, devine evident conceptul ca fiecare om va dezvolta o boala intr-un mod diferit. Tocmai de aceea, homeopatia foloseste tratamente individualizate in functie de specificul fiecarui pacient. Astfel, putem concluziona ca tratamentele homeopate sunt pentru toata lumea! Femeie, barbat, copil, adolescent, adult sau varstnic, poti gasi remediul potrivit pentru tine.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax