Shop
Ultimele 100 de articole

Esti lipsit de energie? 6 solutii pentru a-ti recapata vigoarea

20 noiembrie 2017, , Vizualizări:
fara energie - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - sleep-2603604_1920

Oboseala cronica poate fi cauzata de un numar mare de factori de la cei fizici si psihologici pana la cei emotionali. In vreme ce unii dintre cei contribuie in mod direct asupra oboselii cronice, altii au influenta mai putin evidenta. Prin urmare, este important sa fie studiati acesti factori, mai putin vizibili, astfel incat oboseala cronica sa fie depasita.

 

Ti s-a intamplat vreodata sa te simti atat de obosit incat chiar si datul jos din pat sa para o fapta de vitejie? Cand, indiferent de numarul cestilor de cafea golite esti tot lipsit de energie? Si cand, dupa o noapte de somn, a doua zi te simti ca si cum n-ai fi inchis ochii? Oare ce cauzeaza aceasta oboseala cronica de care pare ca nu poti scapa in ciuda tuturor eforturilor depuse?

Oboseala cronica este un semn ca organismul nu mai functioneaza eficient – iar asta poate afecta insasi calitatea vietii tale.

 

Tocmai de aceea este important sa intelegi cauzele si sa gasesti cea mai buna solutie astfel incat problema sa fie rezolvata.

 

 

1. Somn insuficient

Deprivarea de somn este unul dintre cele mai comune cauze pentru oboseala cronica. Un somn insuficient inseamna ca organismul nu poate sa se recupereze dupa efortul mare din timpul zilei. Prin urmare functionarea organismului va fi compromisa si lipsa de energie va fi resimtita alaturi de dureri de cap, ochi obositi, iritabilitate etc.

 

Solutia: Dormi cel putin 7-8 ore pe noapte. Asa corpul si mintea se vor recupera si vor combate starea de oboseala.

 

 

2. Probleme de sanatate

Starea de oboseala poate indica unele probleme de sanatate precum depresia, tulburari de somn, obezitate, artrita, infectii bacteriene etc.

 

Solutia: Daca oboseala dureaza de mai multa vreme este important sa mergi la doctor pentru un diagnostic corect si pentru o prescriptie corespunzatoare.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.