Despre osteoporoza: Tot ce trebuie sa stii despre “boala muta” - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Despre osteoporoza: Tot ce trebuie sa stii despre “boala muta”

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Despre osteoporoza: Tot ce trebuie sa stii despre “boala muta”
sfatulparintilor.ro - Despre osteoporoza: Tot ce trebuie sa stii despre “boala muta”

Osteoporoza este una din bolile care te iau prin surprindere, actioneaza fara sa-ti dai seama. Tocmai de aceea poarta numele de “boala muta”.  Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre osteoporoza, astfel incat sa-ti fie mai usor sa ai grija de sanatatea ta.

 

 

Ce este osteoporoza?

Osteoporoza se traduce prin “oase poroase”. Daca la 30 de ani oasele sunt puternice, dupa aceasta varsta incep sa-si piarda din densitate. Milioane de persoane la nivel mondial sufera de aceasta boala, iar mai mult de jumatate sunt femei.

 

 

Simptomele osteoporozei

Este foarte posibil nici sa nu-ti dai seama ca ai osteoporoza decat in momentul in care suferi o fractura sau observi o foarte mare schimbare in postura ta. Cum spuneam, osteoporoza a fost denumita de specialisti “boala muta”, actioneaza fara sa-ti dea vreun semn. Insa, durerile de spate cauzate de eventuale modificari ale vertebrelor pot fi niste semne de avertizare.

 

 

Osteoporoza si fracturile

Osteoporoza este principala cauza a milioane de fracturi care se diagnosticheaza anual in lume. Cea mai frecventa este fractura vertebrelor (acestea se macina incet, dar sigur, ceea ce conduce la alterarea formei coloanei vertebrale). Insa, la fel de comune sunt si fractura de sold sau la incheietura mainii.

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Cuvinte cheie:
Data articol: 08/05/2016