Shop
Ultimele 100 de articole

Arsuri la stomac: 5 mituri daramate despre arsurile gastrice

25 decembrie 2013, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - 5 mituri daramate despre arsurile la stomac

Exista atatea mituri despre arsurile la stomac care induc pe multi in eroare. De exemplu, arsurile la stomac nu sunt acelasi lucru cu indigestia sau cu refluxul gastroesofagian. Arsurile la stomac nu sunt o boala, ci , de obicei, sunt un simptom al unei boli sau probleme serioase de sanatate.

Este important sa intelegi cu adevarat ce inseamna arsurile la stomac, cauzele lor si care este tratamentul potrivit pentru tine. Iata adevarul despre cele mai comune idei gresite cu privire la arsurile gastrice.

 

 

Mitul 1: Arsurile la stomac nu sunt importante

Daca uneori dupa o masa copioasa sau alte excese alimentare ai arsuri, nu este un motiv grav de ingrijorare. Dar daca devine o lupta continua, arsurile gastrice pot semnaliza faptul ca ceva nu este in regula. Ai putea avea hernie hiatala (numita si hernie diafragmatica) – are loc patrunderea stomacului in torace prin hiatusul esofagian (orificiul esofagian al diafragmului) – ceea ce cauzeaza sau agraveaza arsurile. O alta posibilitate ar fi gastrita, ulcerul sau refluxul gastroesofagian. Acesta din urma poate afecta grav esofagul daca este netratat.

 

 

Mitul 2: Pot sa iau antiacide sau pansamente gastrice pentru a scapa de arsuri

Aceste medicamente nu par mare lucru, dar daca le iei in doza mare si ajungi sa termini o folie foarte repede este foarte probabil sa ai de fapt o problema grava pe care trebuie sa i-o aduci la cunostinta doctorului tau. Nu sunt bomboane si, ca orice medicament, pot  aparea efecte secundare precum constipatie sau diaree. Poti sa cauzezi mai multe probleme luand in continuu antiacide care trateaza efectul si ascund boala.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu