Ai arsuri gastrice? Iata 9 afectiuni grave ce pot avea aceleasi simptome - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ai arsuri gastrice? Iata 9 afectiuni grave ce pot avea aceleasi simptome

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Ai arsuri gastrice? Iata 9 afectiuni grave ce pot avea aceleasi simptome

Arsurile gastrice sunt cel mai comun simptom al refluxului gastroesofagian. Dar exista si alte probleme care ar putea sa iti dea senzatia de arsuri in piept. Doctorul este cel care poate determina daca ai probleme cu stomacul sau ai una din bolile urmatoare ce se mascheaza drept arsuri gastrice.

Bolile de inima au aceleasi simptome ca arsurile gastrice

Angina pectorala datorata fluxului slab de sange catre inima poate sa semene mult cu arsurile gastrice. Daca ai peste 50 de ani si nu ai avut niciodata probleme cu stomacul dar ai arsuri, e cazul sa iei in considerare si alte probleme precum angina. Se poate intampla si persoanelor mai tinere daca au si alti factori precum tensiunea arteriala, diabet sau boli de inima in familie.

Calculii biliari au senzatii asemanatoare cu arsurile gastrice

Desi calculii biliari de multe ori nu dau simptome, o pietricica ce blocheaza un duct biliar poate genera dureri in partea dreapta superioara a abdomenului. Daca durerile de stomac de dupa masa nu se imbunatatesc dupa ce iei pastile, e cazul sa te gandesti si la aceasta varianta.

Arsuri gastrice pot insemna ulcer gastric

Ulcerul genereaza dureri apasatoare, usturatoare in partea superioara a abdomenului. Durerea poate radia spre piept. Medicamentele pentru arsurile gastrice pot reduce durerile, dar nu sunt o solutie pe termen lung pentru ulcerul gastric. Ai grija ca si anumite medicamente (aspirina, ibuprofen, naproxen) luate in exces pot cauza ulcer.

Citeste si: Arsuri la stomac: 5 mituri daramate despre arsurile gastrice

Hernia hiatala, sinonoma cu arsurile gastrice

Aceasta apare cand impinge diafragma spre cavitatea toracica in loc sa ramana in cavitatea abdominala. Astfel se ridica si acidul gastrig generand reflux esofagian. Doctorul iti poate recomanda medicatia potrivita si iti poate indica ce schimbari sa aduci in stilul tau de viata (mese mai mici, evitarea alcoolului, evitarea mancatului inainte de culcare).

 

Cancerul esofagian poate cauza arsuri stomacale

Este o forma rara de cancer dar numarul de cazuri creste. Doctorul tau poate decide daca este cazul sa faci o endoscopie pentru a iti investiga esofagul in cazul arsurilor stomacale prelungite. Daca fumezi mult sau consumi mult alcool ar trebui as iti faci griji in legatura cu aceasta posibilitate si sa iti schimbi obiceiurile.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 18/05/2021