7 obiceiuri sanatoase inainte de culcare. Le ai si tu? - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 obiceiuri sanatoase inainte de culcare. Le ai si tu?

obiceiuri sanatoase inainte de culcare - SFATULPARINTILOR.RO - PIXABAY_COM - sleep-3888443_1920

Zgomot “roz”

Iti curge robinetul? Ceasul ticaie? Toate aceste zgomote subtile te pot tine treaz toata noaptea. Poate ai auzit ca zgomotul alb te poate calma si iti poate aduce somnul mult dorit, insa zgomotul roz este si mai bun. Imagineaza-ti picaturile de ploaie cum cad incet. Simti ca te relaxezi? Se pare ca zgomotul roz regleaza undele creierului si te ajuta sa dormi mai bine. In plus, zgomotul roz este benefic centrului de memorie din creier.

Nu rata nici: Ai obiceiul sa mananci seara tarziu si noaptea? Iata 4 beneficii surprinzatoare

Alergare

Specialistii de la National Sleep Foundation din Statele Unite spun ca exercitiile fizice facute cu cel putin patru ore inainte de culcare duc la o imbunatatire a calitatii somnului, inca din prima zi.

Recunostinta

Se stie ca sanatatea mintala este in stransa legatura cu un somn bun. Iar gratitudinea ajuta la pastrarea unei bune sanati mintale. Un studiu realizat in Marea Britanie a scos la iveala faptul ca oamenii care tin un jurnal in care isi exprima recunostinta pentru diverse lucruri din viata lor au mai putine ganduri negative care iti tin treji toata noaptea si s-au declarat mai multumiti de somnul lor.

Sursa Oprah.com

Imagine de Thomas Meier de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 10/08/2021