Shop
Ultimele 100 de articole

6 lucruri care iti pun in pericol ochii

06 aprilie 2021, , Vizualizări:
viata ochi - sfatulparintilor.ro - foter_com

Multi oameni au probleme cu vazul. „In ultima perioada am intalnit multi tineri care se confrunta cu probleme de vedere”, a declarat medicul oftalmolog, Kimberly Cockerham. Cazurile de miopie sunt in crestere ca si glaucomul, cataractele si alte afectiuni ale ochilor.

Una dintre cauzele scaderii acuitatii vizuale este expunerea excesiva la diverse ecrane (telefon, tableta, tv , laptop). Insa si stresul, nutritia necorespunzatoare, fumatul si obezitate pot duce la aparitia unor probleme ale ochilor.

De fapt, orice lucru care afecteaza sanatatea inimii face acelasi lucru si cu ochii. Asadar, incearca sa eviti sa faci aceste greseli.

Privitul la ecrane iti scade acuitatea vizuala

Luminile albastre ale dispozitivelor pot fi legate cu degenerarea maculara, o boala ce se caracterizeaza prin afectarea vederii centrale. In plus, daca nu clipesti suficient de des te vei confrunta cu uscaciunea, durerea si oboseala ochilor.

Salveaza-ti vederea: Stai la cel putin 40 cm de orice ecran, si mareste corpul literelor, spune oftalmologul Mark Rosenfield.

Te mai poate interesa si: De ce se zbate ochiul. Cele mai des intalnite 8 cauze si solutiile lor

Cum iti distruge stresul ochii

Hormonul stresului, cortizolul, poate influenta negativ functionarea retinei. Aceasta afectiune cunoscuta sub numele de corioretinita seroasa centrala (CRSC), se acumuleaza lichid subretinian ceea ce are ca efect o scadere a vederii centrale unilateral, cresterea hipermetropiei la un ochi, metamorfopsie (vedere deformata in centru).

Salveaza-ti vederea: Sportul si meditatia pot reduce stresul.

Cum iti distruge cititul de aproape ochii

Cu cat tii mai aproape de ochi o carte, un telefon cu atat mai tare sunt fortati acestia. Si din aceasta cauza te alegi cu o miopie.

Salveaza-ti vederea: Aplica regula 20-20-20: la fiecare 20 de minute, ia o scurta pauza si priveste la ceva aflat la 20m timp de 20 de secunde. Priveste pe geam daca se poate pentru ca asa se relexeaza ochii mai usor.

Nu rata nici: Ce inseamna cand ti se zbate ochiul? Semnificatiile pentru fiecare ochi, in functie de ora

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.