De ce se zbate ochiul. Cele mai des intalnite 8 cauze si solutiile lor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

De ce se zbate ochiul. Cele mai des intalnite 8 cauze si solutiile lor

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » De ce se zbate ochiul. Cele mai des intalnite 8 cauze si solutiile lor
de ce ti se zbate ochiul - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - people-2563491_1920

Zbaterea unui ochi este destul de intalnita. Aceste contractii musculare implica zona inferioara a pleoapei unui ochi, insa si partea superioara a pleoapei se poate zbate. Tresarirea ochiului dureaza, de obicei, cateva secunde sau minute si trece de la sine. Insa se poate intampla ca zbatarea sa dureze saptamani sau chiar luni.

Care sunt cauzele zbaterii unui ochi?

Stresul, oboseala, fortarea ochilor, cafeina, alcoolul, uscarea ochilor, dezechilibru nutritional si alergiile toate acestea pot cauza tresarirea ochiului.

Adesea, cateva intrebari legate de stilul de viata pot determina cauza zbaterea ochiului ca si gasirea celei mai bune solutii pentru stoparea sa.

Cand apar spasme la ochi ai impresia ca toata lumea poate vedea ce se intampla. Insa tresarirea ochiului este subtila si nu poate fi observata cu usurinta de ceilalti.

Te mai poate interesa si: Ce inseamna cand ti se zbate ochiul? Semnificatiile pentru fiecare ochi, in functie de ora

Asadar, de ce apar spasmele la ochi?

Stresul

Organismele noastre reactioneaza diferit la stres. Zbaterea unui ochi poate fi un semn al stresului mai ales atunci cand este legata de probleme cu vazul (ca de exemplu fortarea ochilor).

Yoga, exercitiile de respiratie, timp petrecut cu prietenii sau animalul de companie sunt cateva dintre modalitatile de a reduce stresul care poate cauza tresarirea ochilului.

Oboseala

Lipsa somnului, indiferent ca este cauzata de stres sau de altceva poate declansa aparitia spasmului la ochi. Daca reusesti sa dormi mai mult iti poate fi de ajutor.

Fortarea ochilor

Poate aparea atunci cand ai nevoie de ochelari sau iti schimbi ochelarii. Chiar si cea mai mica problema cu vazul poate forta ochii ceea ce are ca efect zbaterea acestuia. Mergi la un oftalmolog pentru un control de specialitate.

Citeste si: Ce inseamna cand te mananca ochii! Interpretari spirituale si medicale

De asemenea, daca petreci prea mult timp in fata computerului, tabletei sau a mobilului te poti confruntarea cu spasmul la ochi. Respecta regula „20-20-20” cand floseste dispozitivele electronice: la fiecare 20 de minute, permite-le ochilor sa se focuseze pe un obiect aflat la distanta (20 de metri) timp de 20 de secunde. In acest fel, vei reduce epuizarea muschilor care determina zbaterea ochilor.

Daca stai mult timp la calculator, poate ca ar trebui sa stai de vorba cu un oftalmolog care ti-ar putea recomanda sa porti ochelarii speciali pentru computer.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 05/02/2021