5 motive sa incluzi alimentele germinate in dieta ta - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 motive sa incluzi alimentele germinate in dieta ta

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 5 motive sa incluzi alimentele germinate in dieta ta
alimentele germinate

Consumul de alimente germinate este mai mult decat benefic sanatatii. Iata 5 motive pentru care germenii proaspeti pot fi suplimente nutritive demne de luat in seama.

1. Sunt ieftini

Germenii de fasole, de exemplu, cresc in volum odata cu germinarea de aproape 10 ori, simultan cu cresterea cantitatii de substante hranitoare din compozitia lor. Dintr-un kilogram de boabe de fasole puteti obtine prin germinare o valoare nutritiva echivalenta cu cea din cateva kilograme de carne. Daca avem in vedere preturile celor doua alimente, putem constata ca folosirea germenilor este simtitor mai ieftina si, in plus, mult mai sanatoasa! Proportii asemanatoare putem regasi, de altfel, si la majoritatea germenilor de cereale si legume. In plus, in afara de caldura, putina apa și o tava adecvata, germinarea nu necesita nicio investitie suplimentara.

2. Sunt usor de obtinut

In numai 2-3 zile, indiferent de perioada anului in care va aflati, puteti avea in propria bucatarie o sursa naturala de hrana sanatoasa, cu intregul complex de enzime, minerale si vitamine. In special iarna sau in cazurile de lipsa a cruditatilor in alimentatie, germenii sunt un supliment de o valoare greu de egalat.

Citeste si: Diete sanatoase: Dieta alcalina – calea catre longevitate, vitalitate, sanatate

3. Sunt un aliment complet

Accesibili oricarei varste (de la copii mici pana la bunici), germenii reprezinta o sursa de proteine si nutrienti care dau energia necesara pentru dezvoltarea intregii fiinte, acoperind cea mai mare parte a necesarului de vitamine esentiale pentru organism. Un caz graitor este folosirea in anul 1940 a germenilor de cereale ca mijloc de combatere a carentelor alimentare si efectelor cumplite ale foametei si scorbutului dintr-o zona foarte saraca a Indiei. Programul a cuprins administrarea germenilor pentru un numar de 200.000 de oameni. Dupa 4 luni in care oamenii au fost invatati sa utilizeze germenii nu se mai inregistra niciun caz de scorbut, iar mortalitatea a scazut in aceasta perioada cu peste 70% fata de cazurile similare din aceeasi zona.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 18/08/2021