11 alimente care iti hranesc inima. Tu cat de des le consumi?
Acizii grasi omega 3
Acizii grasi mentin arterele curate, echilibreaza tensiunea arteriala, scad trigliceridele – grasimile din sange care pot creste riscul de boli cardiovasculare. Cea mai buna modalitate de a obtine acesti nutrienti este sa manaci somon sau macrou de doua ori pe saptamana.
Alimente care combat astenia de primăvară, recomandate de nutriționistul Gianluca Mech
Ceaiul verde
Bea ceai verde daca vrei sa scazi riscul de atac de cord sau atac cerebral. Studiile au demonstrat ca anumiti compusi chimici – catechine – pot reduce nivelul colesterolul.
Licopen
Poti lua licopenul din rosii, indiferent ca sunt gatite sau proaspete. Studiile au aratat ca licopenul reduce riscul de boli cardiovasculare.
Pectina
Fructele precum merele si capsunele contin acest tip de fibre solubile, care ajuta la reducerea colesterolului rau din organism.