Alimente care combat astenia de primăvară, recomandate de nutriționistul Gianluca Mech - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Alimente care combat astenia de primăvară, recomandate de nutriționistul Gianluca Mech

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Alimente care combat astenia de primăvară, recomandate de nutriționistul Gianluca Mech
Alimente care combat astenia de primăvară - sfatulparintilor.ro - pixabay_com- vegetables-1212845_1920
Credit foto: Imagine de Lubos Houska de la Pixabay

Primăvara vine nu doar cu aspecte plăcute, precum revenirea la viață a naturii și zilele cu maim ult soare, ci și cu unele mai neplăcute, cum ar fi astenia de primăvară. Este o problemă cu care se confruntă mulți oameni, dar care poate fi combătută și prin alimentație, după cum dezvăluie nutriționistul Gianluca Mech.

Oricât de mult ne plac temperaturile calde din primăvară, unii dintre noi nu pot evita astenia care vine „la pachet” cu noul sezon. Acea stare permanentă de oboseală cauzată de schimbarea anotimpului. Pe lângă oboseală, ea poate fi însoțită de stări melancolice și, în unele cazuri, de o ușoară depresie. Iată cum putem combate, prin alimentație, aceste stări neplăcute.

Alimente neprocesate

Deși un cheesburger cu cartofi prăjiți poate sună tentant, e important de știut că valoarea nutritivă a acestor alimente este extrem de scăzută. Alimentele procesate, precum cele ambalate sau în conservă, bomboanele și carnea prelucrată sunt de obicei pline de conservanți, aditivi, sodiu, grăsimi trans și ingrediente artificiale. În consecință, nu vă oferă energia de care aveți nevoie. Ba din contră! Nu le consumați pe acestea, ci alegeți variante în stare cât mai aproape de cea naturală.

Fructe și legume proaspete de sezon

Cu cât mâncarea este mai proaspătă, cu atât conține mai mulți nutrienți. Spre deosebire de alimentele procesate în care nutrienții sunt eliminați pentru ca ele să aibă o perioadă cât mai lungă de valabilitate. Consumul de fructe și legume de sezon este recomandat pentru că oferă organismului vitaminele de care are nevoie pentru a putea funcționa normal”, dezvăluie nutriționistul Gianluca Mech.

Citeste si: Astenia de primavara. Top cele mai bune remedii naturale ca sa o combati. Variante de MENIU zilnic

Băuturi fără cofeină

Cofeina consumată cu moderație are unele beneficii pentru sănătate. Deși oferă senzația de „trezire” pe termen scurt, trebuie să știm însă că ea nu oferă corpului energie în mod real. Consumul de cofeină fără o alimentație echilibrată și bogată în nutrienți duce până la urmă la consumarea resurselor de energie. Dacă simțiți neapărat nevoia de cofeină, optați pentru cafea neagră sau ceai neîndulcit în cantități mici. Băuturile răcoritoare și cele energizante conțin zahăr rafinat și ingrediente artificiale. Pe termen lung, vă pot face mai mult rău decât bine.

Proteine slabe

Carnea slabă, cum ar fi puiul, curcanul sau peștele, conține proteine de calitate și mai puține grăsimi saturate decât carnea roșie. Peștele bogat în acizi grași omega-3, cum ar fi somonul și tonul, conțin multe grăsimi bune, sănătoase pentru inimă. Atunci când inima este sănătoasă, starea de spirit nu are cum să fie altfel decât bună”, este de părere nutriționistul Gianluca Mech.

Cereale integrale și carbohidrați complecși

La fel ca alimentele procesate, nici carbohidrații rafinați, cum ar fi zaharurile și făina albă, nu sunt benefice pentru sănătate. În schimb, cerealele integrale și a carbohidrații complecși asigură organismului necesarul de fibre.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 07/03/2024