Tu ce faci ca să calmezi ARSURILE SOLARE? Sfaturi bune pentru o vacanță fără dureri - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Tu ce faci ca să calmezi ARSURILE SOLARE? Sfaturi bune pentru o vacanță fără dureri

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Tu ce faci ca să calmezi ARSURILE SOLARE? Sfaturi bune pentru o vacanță fără dureri
Cand este bine sa stai la soare
Credit foto: Imagine de summerstock de la Pixabay
Ne expunem mult, poate prea mult, pielea la soare. Ne face plăcere să stăm tolăniți pe nisipul fierbinte, acumulând căldura soarelui, până când ajungem să ne rănim. Și nici atunci parcă nu am renunța la cele câteva zile (ori săptămâni) de plajă intensă dintr-un an. Dar… cât de periculoase sunt arsurile solare?
Soarele precipită apariţia cancerului de piele, prin urmare nu amâna vizita la medicul specialist dacă observi modificări ale unor aluniţe(de culoare, dimensiune, volum etc) sau dacă petele pigmentare devin supărătoare. Dar nu e totul atât de grav!
Arsurile solare sau mai bine spus modificările pe care acestea le provoacă nu trec niciodată, ci se cumulează cu fiecare nouă expunere neatentă. Medicii dermatologii avertizează că, statul la plajă neprotejat arde pielea destul de repede, chiar şi la orele dimineţii. Inclusiv condusul maşinii prin oraş permite arsura pe antebraţul ţinut, de obicei pe geam. Cremele fotoprotectoare nu trebuie să-ţi lipsească din geantă, mai ales dacă ai o piele sensibilă. De obicei nasul şi decolteul sunt mai expuse soarelui şi astfel sunt primele zone vizate de razele solare.
Simptomele arsurilor solare apar la câteva ore după expunerea solară şi includ: înroşirea pielii, durere locală, apariţia flictenelor (băşicuţe cu lichid), dureri de cap, stări de oboseală şi chiar febră. Deşi uşor de vindecat, pielea va suporta efectele arsurilor solare mult timp.
Bronzul nu este totuna cu arsura solară. Bronzul dispare, în schimb arsura apare, rămâne şi se acumulează. În mod obişnuit după 15-20 de ani se manifestă evident ca fotoîmbătrânire, însă transformările canceroase se pot ivi oricând. Iată câteva recomandări de care să ții seama:1. Vara, în special ai grijă ca baza de machiaj să conţină FPS(factor de protecţie solară)

2. Foloseşte crème de faţă, hidratante sau emoliente cu FPS 15,20,30,50. Acestea pătrund uşor în piele, nu lasă pete alb sau zone unsuroase. Sunt recomandate cele din farmacii, dar chiar şi aşa consultă un dermatolog înainte de a face o alegere.

Imagine de summerstock de la Pixabay

Data articol: 10/08/2015