Studiu: Află cel mai bun tratament al insomniei - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Studiu: Află cel mai bun tratament al insomniei

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Studiu: Află cel mai bun tratament al insomniei
cel mai bun tratament al insomniei - sfatulparintilor.ro - pixabay_com -girl-1733352_1920

Din cauza vieţii agitate, tot mai mulţi oameni au probleme cu somnul şi, prin urmare, sunt interesaţi de tratamentul insomniei. Cum acest subiect este atât de fierbinte în epoca modernă, oamenii de ştiinţă au făcut studii peste studii pentru a găsi formula perfectă care să rezolve lipsa somnului. Vestea bună este că tratamentul insomniei este gratis. Vestea proastă este că trebuie să aştepţi mai mulţi ani pentru a rezolva problema lipsei somnului.

Vârsta şi tratamentul insomniei

Cercetătorii au descoperit că somnul se îmbunătăţeşte odată cu înaintarea în vârtsă. Deşi oamenii nu pot dormi la 40 de ani, calitatea somnului sporeşte după ce aceştia depăşesc 50 de ani. “Această descoperire răstoarnă credinţele populare. Rezultatele ne fac să regândim ceea ce credeam despre somnul persoanelor în vârtă, femei sau bărbaţi”, a declarat Dr. Michael Grandner, care a condus studiul.

Oamenii de ştiinţă de la Centrul pentru cercetarea somnului şi a ritmului circadian de la Universitatea din Pennsylvania au sondat prin telefon peste 150.000 de persoane în vârstă cărora le-au pus întrebări în legătură cu somnul lor. |n plus, participanţii au răspuns şi la întrebări legate de educaţie, depresie, rasă, venituri şi starea lor generală de sănătate.

Cercetătorii au observat că somnul poate fi afectat de sănătatea şubredă, însă vârsta înaintată nu este principalul factor care afectează somnul. Ba chiar, problemele legate de somn se reduc odată cu înaintarea în vârstă şi cele mai puţine plângeri în legătură cu somnul le-au avut persoanele de peste 70 de ani.

Prin urmare oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia surprinzătoare că vârstele înaintate nu pot fi asociate cu probleme cu somnul sau cu oboseală excesivă şi lipsă de energie.

Imagine de Jess Foami de la Pixabay

Data articol: 17/08/2020