Shop

Efectele nebanuite ale insomniei

02 septembrie 2011, , Vizualizări: ...

Insomnia afecteaza foarte multa lume, atat de multa incat companiile au inceput sa-si ridice semne de intrebare, constantand ca din ce in ce mai multi oameni nu dau randament scontat la locul de munca.

 

Ultimele date statistice facute publice de catre cercetatorii de la Facultatea de Medicina a Universitatii Harvard, condusi de dr. Ronald Kessler, relefa faptul ca insomnia afecteaza aproximativ un sfert dintre americani. Ba chiar au facut si un calcul potrivit caruia lipsa productivitatii acestora la locul de munca aduce pierderi de peste 50 de miliarde de dolari. „Aceasta problema este subestimata. Din pacate angajatii care sufera de insomnie nu-si iau cateva zile libere pentru a rezolva problema. Ci vin la serviciu unde lucreaza obositi. Oboseala se acumuleaza, iar productivitatea lor scade progresiv”, explica dr. Kessler.

 

O alta problema ridicata de coordonatorul studiului este faptul ca insomnia nu este considerata o boala pentru care sa-ti poti lua concediu medical, insa ii sfatuieste pe conducatorii companiilor sa aiba intelegere pentru oamenii care nu pot dormi. Ei ar trebui sa se gandeasca ca ii costa mai mult daca un om vine obosit la serviciu decat daca acesta ar sta acasa sa se odihneasca.

 

In plus, dr. Kessler a remarcat si faptul ca, in general, oamenii refuza sa recunoasca problemele pe care le au cu somnul. Daca nu se odihnesc suficient ei risca sa le fie afectata serios starea de sanatate. (Sursa: healthnews.com)

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (2)

  1. claudia79 spune:

    poti sa ai insomnie daca dormi ziua sau ai prea multe griji

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu