Shop
Ultimele 100 de articole

Scapă repede de stres. Vezi câţiva paşi simpli pe care îi poţi urma în fiecare zi

17 ianuarie 2013, , Vizualizări:

Diverse studii realizate de cercetători din diferite ţări evidenţiază câteva modalităţi simple de a scăpa de stres care pot fi urmate în fiecare zi şi pe care specialiştii le recomandă ca fiind eficiente.

Încearcă o gumă de mestecat: 10 minute

Cercetătorii din Australia şi Anglia au descoperit că cei care mestecă gumă în momente de stres se simt mai puţin încordaţi şi au nivelul cortizolului (hormonul stresului) din salivă mai scăzut cu 18 la sută, scrie RTV.NET.

„Mestecatul intensifică circulaţia sângelui spre creier, ceea ce ne poate face să ne simţim mai alerţi – şi ne poate distrage, de asemenea, de la factorii stresanţi”, spune Andrew Scholey, coautor al studiului şi directorul Centrului de Psihofarmacologie de la Universitatea Swinburne.

Bea ceai: 12 minute

Oamenii care au băut patru porţii de ceai negru pe zi timp de şase săptămâni au fost capabili să se elibereze mai repede de stres şi au rezultat ca având niveluri mai joase de cortizol după un eveniment stresant, potrivit unui studiu de la University College din Londra. Componentele chimice din băutura plină de antioxidanţi ne pot relaxa prin efectul pe care îl au asupra neurotransmiţătorilor din creier.

Descoperă pe RTV.NET alte 5 modalităţi de a scăpa de stres.

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.