Cum sa tii bradul de Craciun verde saptamani in sir. Cum trebuie sa fie trunchiul si ce trebuie sa-i pui la baza suportului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa tii bradul de Craciun verde saptamani in sir. Cum trebuie sa fie trunchiul si ce trebuie sa-i pui la baza suportului

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Cum sa tii bradul de Craciun verde saptamani in sir. Cum trebuie sa fie trunchiul si ce trebuie sa-i pui la baza suportului
Cum sa tii bradul de Craciun verde
Credit foto: Imagine de gazrock de la Pixabay

Cum sa tii bradul de Craciun verde? Bradul de Craciun aduce bucurie in casele si sufletele noastre an de an, prin mirosul sau, prin atmosfera creata si prin semnificatia sa. Unii dintre noi prefera brazii artificiali, altii pe cei naturali. Insa metoda cea mai ecologica de a te bucura de un brad adevarat este acela de a-l lua in ghiveci. De a-l orna si de a-l readuce dupa Sarbatori in circuitul natural, plantandu-l in exterior.

Asa iti inveti si copilul sa nu creasca gandind ca orice este permis si posibil in numele Craciunului. Un brad creste mare si frumos in ani sau zeci de ani, iar frumusetea sa se curma dupa cateva saptamani de expunere in casa, de Sarbatori. Copilul trebuie sa stie toate aceste realitati ca sa creasca responsabil si sa invete sa iubeasca si sa respecte natura.

Cum sa tii bradul de Craciun verde

Daca totusi alegi sa iti cumperi un brad natural taiat, stim cu totii ca momentul cand Sarbatoarile au trecut, iar bradul s-a uscat si trebuie scos din casa, este unul destul de neplacut. Acele se imprastie peste tot pana reusesti sa scoti bradul uscat din casa. Iar curatenia de dupa Sarbatori este cu atat mai stresanta.

Exista totusi cateva metode simple ca bradul de Craciun sa ramana verde mult timp dupa ce l-ai adus in casa si l-ai instalat cu drepturi depline ca sa intampine noul an alaturi de tine si de cei dragi.

Citeste si: Povesti de Craciun pentru copii: Legenda bradului

Taiati 3 cm din baza bradului de Craciun

Ideal ar fi sa cumparati un brad taiat in ziua respectiva. Insa acest lucru este imposibil. Imediat ce ajungeti acasa trebuie sa taiati aproximativ 4 cm din tulpina bradului, dupa care sa faceti o alta taietura, pe perpendiculara,  de cativa centimetri. Tineti bradul intr-un loc racoros si intr-un suport cu apa. Adaugati apa o data la trei zile. Nu lasati niciodata ca nivelul apei sa scada mai jos de taietura pe de-a lungul tulpinii. Daca acest lucru s-a intamplat, va trebui sa faceti o noua taietura.

Cand alegi bradul, asigura-te ca poti lua unul care are trunchiul liber de crengi in partea de jos macar cativa centimetri. Fara sa-i strice aspectul.

Roaga pe cel ce iti vinde bradul sa ti-l pregateasca de asa natura incat baza sa se potriveasca perfect cu forma suportului tau. Ca el sa poata sta drept si stabil acasa la tine.

Asigura-te ca iei acasa bradul curatat de scoarta in partea inferioara. Pentru ca lemnul sa fie liber si curat pe o suprafata de maxim 20 centimetri.

Cand ajungi acasa, daca nu incepi imediat sa ornezi bradul in casa, pune-l neaparat intr-o galeata cu apa, astfel incat sa fie sub apa toata portiunea de jos, de pe care a fost inlaturata scoarta copacului.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 21/12/2022