Cum sa tii bradul de Craciun verde saptamani in sir. Cum trebuie sa fie trunchiul si ce trebuie sa-i pui la baza suportului - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa tii bradul de Craciun verde saptamani in sir. Cum trebuie sa fie trunchiul si ce trebuie sa-i pui la baza suportului

Cum sa tii bradul de Craciun verde

Tineti bradul de Craciun departe de sursele de caldura

Dusmanul numarul unu al bradului este caldura. Tine bradul departe de lumina soarelui, iar cand il bagi in casa pentru a-l impodobi trebuie sa alegeti o camera racoroasa. Nicidecum langa calorifer, soba sau in dreptul aparatului de aer conditionat. Nu incarca bradul cu instalatii electrice. Caldura emananta de beculete va ofili bradul.

Cand vine momentul sa duci bradul in casa pentru ornat, asaza pe jos, acolo unde vei pune bradul, o bucata mai mare de plastic, care sa ajunga chiar si sub cele mai lungi crengi ale copacului.

Nu rata nici: Decoratiuni de Craciun: Cum sa impodobesti cu bun gust sufrageria si masa de Sarbatori

Stropiti bradul cu apa

Pune bradul intr-un suport special de brad care permite sa se puna apa la baza bradului. Fixeaza-l bine apoi umple acel rezervor cu apa si cu o jumatate de cana de zahar. Va fi nevoie sa adaugi apa in fiecare zi in acel rezervor, uneori de doua ori pe zi, intrucat bradul absoarbe apa prin portiunea curatata de coaja a trunchiului.

Daca nu ai suport cu rezervor, insa ciotul bradului iese prin partea de jos a suportului, tot poti sa pui sub suport o oala sau vaza larga cu apa si zahar, in care sa ajunga trunchiul bradului.

Umpleti un recipient cu pulverizator cu apa rece si stropiti bradul o data pe zi. Aveti grija, instalatiile electrice trebuie sa fie scoase din priza.

Ingrijeste astfel bradul si bucura-te de privelistea lui si de mirosul sau proaspat pana la o luna de zile. Vei avea cu mult mai putine ace si crengute uscate cazute pe covor. Iar cand va veni momentul sa scoti bradul din casa, vei putea inlatura ornamentele mult mai usor. Fara sa te zgarii in crengile uscate. Vei avea, de asemenea, mult mai putina mizerie de strans dupa sarbatorile de Craciun si Anul Nou.

Imagine de gazrock de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 11/12/2021