3 sfaturi sa alegi bradul de Craciun. Avantajele si dezavantajele bradului natural si bradului artificial - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

3 sfaturi sa alegi bradul de Craciun. Avantajele si dezavantajele bradului natural si bradului artificial

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » 3 sfaturi sa alegi bradul de Craciun. Avantajele si dezavantajele bradului natural si bradului artificial
sfaturi sa alegi bradul de craciun
Credit foto: Pixabay.com

Sfaturi sa alegi bradul de Craciun. Craciunul se apropie si daca esti inca in dubiul alegerii unui brad artificial sau natural, citeste in continuare.

Iata 3 sfaturi sa alegi bradul de Craciun.

Costul

Pretul unui brad ce Craciun natural porneste de la 49-50 de lei si ajunge pana la 1.000 de lei, in functie de tipul si dimensiunile lui, dar si de locul din care il cumperi. Un brad artificial are aproximativ aceleasi preturi, diferenta fiind ca pe acesta il poti utiliza mai multi ani la rand.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Deci, daca alegi avand pretul ca si criteriu, bradul artifical este mai avantajos.

Substante chimice

Economia facuta cu brazii artificiali pare sa paleasca in fata substantelor chimice pe care le contin, asa cum este policlorura de vinil (PVC). PVC-ul poate produce dezechilibre hormonale grave.

Totusi, este de luat in calcul si ca brazii naturali sunt stropiti cu pesticide.

Daca te preocupa acest aspect, afla care sunt substantele continute de fiecare tip de brad in parte.

Citeste si: Cum sa tii bradul de Craciun verde saptamani in sir. Cum trebuie sa fie trunchiul si ce trebuie sa-i pui la baza suportului

Estetica

Brazii artificiali arata perfect, in timp ce brazii naturali au un miros perfect.

Indiferent de alegerea pe care o faci, impact asupra mediului tot exista.

In cazul brazilor naturali exista pericolul taierilor ilegale. Este de preferat sa cumperi bradul de Craciun din locuri autorizate pentru a fi sigur ca acesta provine dintr-o plantatie speciala si ca, in locul copacului taiat, se va planta altul.

In cazul brazilor artificiali, PVC-ul nu este reciclabil asa ca, atunci cand arunci bradul, el va continua sa polueze pamantul sute de ani. In timp ce bradul natural este biodegradabil si reciclabil.

Sursa: Care2.com

foto: Pixabay.com

Data articol: 17/12/2022