Cum sa iesi din zona de confort si sa-ti schimbi viata - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa iesi din zona de confort si sa-ti schimbi viata

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Cum sa iesi din zona de confort si sa-ti schimbi viata
Cum sa iesi din zona de confort

Atunci cand vrem o schimbare, vrem de fapt sa modificam scenariul si situatiile in care ne aflam de prea multa vreme. Tanjim dupa ceva nou. Tanjim dupa aventura. Tanjim dupa ceva diferit. Toate acestea pot fi obtinute imediat prin modificari ale stilului de viata facute imediat. Nu trebuie sa ne urcam in avion si sa mergem in partea cealalta a globului, sa ne inscriem din nou la facultate sau sa ne schimbam cariera pentru a iesi din zona de confort. Putem facem asta chiar azi, in acest moment, indiferent unde ne aflam. Iata cum.

Schimba-ti rutina zilnica/saptamanala

Ai putea incerca ceva nou. Spre exemplu ca o data pe saptamana sa faci sport, sau sa vorbesti cu seful ca in fiecare vineri sa stai doar 4 ore la program sau chiar sa ai aceasta zi libera. La prima vedere s-ar putea sa ti se para ca nu vei obtine niciodata ceea ce vrei, insa nu poti sa stii asta daca nu incerci. Ai putea merge la seful tau si sa-i propui acest lucru, iar raspunsul lui te-ar putea surprinde. Iar aceasta zi ai putea-o dedica unei activitati care iti face placere. Poate vrei sa scrii si pana acum nu ai avut niciodata timp, poate iti doresti sa pictezi sau sa tricotezi insa dintr-un anumit motiv nu ai putut raspunde niciodata prezent acestei dorinte care se afla in tine de foarte multa vreme. Schimbarea rutinei zilnice/saptamanale este o modalitate excelenta de a iesi din zona de confort si de a rupe cercul stagnarii.

Citesete si: HOROSCOP SPIRITUAL 2022. Care sunt lectiile, provocarile si recompensele pentru SPIRIT in functie de zodie!

Incepe o noua activitate

Spre exemplu te-ai putea apuca sa practici yoga. Aceasta s-ar putea dovedi una dintre cele mai importante decizii pe care sa o iei in viata ta. Efectiv prin practicarea yoga viata ta s-ar putea schimba in bine. Chiar daca nu stii prea multe despre acest subiect ai putea incerca pur si simplu. Persoanele care au facut acest pas vorbesc despre dragoste la prima vedere ceea ce te va face sa privesti altfel viata. Si nu este vorba doar despre yoga, conceptul poate fi aplicat si sportului, meditatiei, exercitiilor fizice la orice activitate care poate aduce ceva nou in viata ta.

Fa-ti noi prieteni

In cazul in care esti o persoana mai timida, legarea de noi prietenii ti se pare extrem de greu de realizat. Insa vei vedea ca dupa ce te intalnesti cu oameni noi care se afla cu tine pe aceeasi lungime de unda, ceva se va schimba in bine in tine. Vei deveni mai deschis, mai vulnerabil, mai curios si interesat de oameni. Vei lasa garda jos. Odata ce vei dori sa te conectezi si sa comunici cu oamenii vei observa ca relatiile cu cei din jur vor deveni mai puternice. Prin creare de noi prietenii vei adauga culoare in viata ta pentru ca intalnesti oameni interesanti care iti pot deschide ochii catre noi perspective, noi aventuri, noi oportunitati, noi idei si noi posibilitati la care nu te-ai gandit niciodata inainte.

Cumpara un calendar si lasa-ti creativitatea sa iasa la lumina

Atarna calendarul pe perete si scrie pe el lucrurile pe care vrei sa le experimentezi. Este mai usor sa planifici schimbarile pe care doresti sa le faci si apoi sa faci rapid pasul. Schimbarile necesita intentie si planificare, iar un calendar este exact ceea ce iti trebuie aici. Poti scrie pe el ce vrei sa faci in timpul tau liber (sa faci yoga, sa alergi, sa mergi la teatru, sa iesi la concerte etc). Poti sa treci si tarile sau locurile pe care ai vrea sa le vizitezi etc. Chiar daca niciunul dintre aceste lucruri nu sunt nebunesti ele sunt noi pentru tine si tocmai de aceea iti vor trezi interesul si te vor scoate din zona de confort. Lasa-ti imaginatia si creativitatea sa intre in scena. Incepe sa planifici. Posibilitatile sunt din belsug.

Sursa: Tut.com

foto: Depositphotos.com

Data articol: 26/04/2022