11 obiceiuri de weekend ale oamenilor de succes - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

11 obiceiuri de weekend ale oamenilor de succes

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » 11 obiceiuri de weekend ale oamenilor de succes
succes - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Daca vrei sa fii un om de succes trebuie sa faci ceea ce fac oamenii de succes chiar si in zilele de weekend (sau mai ales atunci). Vrei sa stii secretul lor? Ei bine, fac exact aceleasi lucruri pe care le fac si in timpul saptamanii. De altfel, Aristotel a spus-o cu cateva mii de ani in urma: “Suntem ceea ce repetam zilnic. Excelenta este, asadar, un obicei si nu o actiune”. Iata 11 obiceiuri de weekend ale oamenilor de succes.

  1. Robert Iger: Se trezeste devreme

Robert Iger, CEO Disney, nu este singurul director executiv care sustine ca se trezeste la 4:30 in fiecare dimineata. Oamenii de succes nu stau in pat pana la 2:00 p.m. sambata si duminica. Nici macar pana la 11:00. Creierul uman este in cea mai buna forma in primele 2-4 ore dupa ce s-a trezit posesorul sau, sustin cercertarile pe acest subiect. Trezeste-te diimineata in weekend si vei avea un start mai bun decat altii.

  1. Benjamin Franklin: fa-ti un plan

Benjamin Franklin isi incepea ziua cu urmatoarea intrebare: „Ce voi face astazi bine?”. Oamenii de succes cunosc importanta obiectivelor zilnice – iar zilele sfarsitului de saptamana nu sunt o exceptie. Este adevarat exista timp (planificat si intentionat) pentru relaxare, insa nu trebuie sa fii presedinte pentru a sti ca trandaveala nu este o optiune.

  1. Timothy Ferris: Evita multi-tasking-ul

Atat de multi oameni cred ca multi-task-ul este o dovada de inteligenta, insa lucrurile nu stau deloc asa. Poate ca esti si tu tentat sa-ti maximizezi productivitatea in weekend – in timp ce alergi pe banda sa vorbesti la telefon cu mama ta, sa mai arunci si un ochi la televizor pentru a urmari stirile – dar adevarul este ca oamenii de succes stiu ca de fapt procedand astfel de fapt reduci eficienta si eficacitatea. Concentreaza-te pe o singura activitate. Ferris isi stabileste doar 1-2 obiective ori sarcini pe zi pentru a fi sigur ca productivitatea si rezultatele sunt alineate.

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Data articol: 21/08/2015